Grillet indrefilet med estragonsmør, franske erter og nypoteter

Indrefilet er et kjøttstykke med en stor og lekker smak. Trikset er at man steker kjøttet på høy varme i forholdsvis kort tid. Se oppskriften her!

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Grillet indrefilet med estragonsmør, franske erter og nypoteter

4 Personer

Vi byr på en lekker hovedrett som er enkel å tilberede. Er du ikke kjøttspiser kan vi anbefale å grille dorade i stedet.

Dette trenger du

Estragonsmør

  • 200 g smør
  • 8 stilker frisk estragon
  • 1 tsk. flaksalt
  • Pepper

Indrefilet

  • 600 g indrefilet av okse
  • Olivenolje til pensling
  • Flaksalt og pepper

Franske erter

  • 500 g frosne erter
  • 12 grønne asparges
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 100 g babyspinat
  • 25 g smør
  • Flaksalt og pepper
  • ½ sitron, saften
  • 600 g nypoteter

Slik gjør du

Estragonsmør

  1. Sørg for at smøret er romtemperert.
  2. Pisk det luftig med håndmikser.
  3. Hakk estragon og vend det inn i smøret sammen med flaksalt og pepper.

Indrefilet

  1. Fjern eventuelle sener og hinner på kjøttet.
  2. Pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper.
  3. Fyr opp grillen, eller bruk en grillpanne.
  4. Grill kjøttet i 3 min. på hver side på direkte varme, til det har fin stekeskorpe.
  5. La det ligge på indirekte varme til kjernetemperaturen er 60–65 °C (medium stekt). Snu ofte.
  6. La kjøttet hvile under aluminiumsfolie mens du tilbereder resten

Franske erter

  1. Tin ertene.
  2. Knekk av den nederste enden av aspargesen. Skjær dem i skrå biter.
  3. Skrell og hakk løken.
  4. Skyll spinaten og slyng den tørr.
  5. Smelt smøret i en kjele og stek løken til den er blank.
  6. Tilsett hvitløk, erter, asparges og litt vann, og varm erter og asparges til de er gjennomvarme.
  7. Smak til med flaksalt, pepper og sitronsaft og vend med spinat til den faller såvidt sammen.
  8. Skrubb potetene og kok dem til de er møre.

Servering

  1. Skjær kjøttet i skiver og server med nypoteter, estragonsmør og franske erter.