
Grillet indrefilet med estragonsmør, franske erter og nypoteter
Indrefilet er et kjøttstykke med en stor og lekker smak. Trikset er at man steker kjøttet på høy varme i forholdsvis kort tid. Se oppskriften her!
AvLone Kjær
Grillet indrefilet med estragonsmør, franske erter og nypoteter
4 Personer
Vi byr på en lekker hovedrett som er enkel å tilberede. Er du ikke kjøttspiser kan vi anbefale å grille dorade i stedet.
Dette trenger du
Estragonsmør
- 200 g smør
- 8 stilker frisk estragon
- 1 tsk. flaksalt
- Pepper
Indrefilet
- 600 g indrefilet av okse
- Olivenolje til pensling
- Flaksalt og pepper
Franske erter
- 500 g frosne erter
- 12 grønne asparges
- 1 liten løk
- 1 hvitløksfedd
- 100 g babyspinat
- 25 g smør
- Flaksalt og pepper
- ½ sitron, saften
- 600 g nypoteter
Slik gjør du
Estragonsmør
- Sørg for at smøret er romtemperert.
- Pisk det luftig med håndmikser.
- Hakk estragon og vend det inn i smøret sammen med flaksalt og pepper.
Indrefilet
- Fjern eventuelle sener og hinner på kjøttet.
- Pensle med olivenolje og krydre med salt og pepper.
- Fyr opp grillen, eller bruk en grillpanne.
- Grill kjøttet i 3 min. på hver side på direkte varme, til det har fin stekeskorpe.
- La det ligge på indirekte varme til kjernetemperaturen er 60–65 °C (medium stekt). Snu ofte.
- La kjøttet hvile under aluminiumsfolie mens du tilbereder resten
Franske erter
- Tin ertene.
- Knekk av den nederste enden av aspargesen. Skjær dem i skrå biter.
- Skrell og hakk løken.
- Skyll spinaten og slyng den tørr.
- Smelt smøret i en kjele og stek løken til den er blank.
- Tilsett hvitløk, erter, asparges og litt vann, og varm erter og asparges til de er gjennomvarme.
- Smak til med flaksalt, pepper og sitronsaft og vend med spinat til den faller såvidt sammen.
- Skrubb potetene og kok dem til de er møre.
Servering
- Skjær kjøttet i skiver og server med nypoteter, estragonsmør og franske erter.