Grillet hakkebiff med ramsløks-aioli og grillede grønnsaker
Denne blir en sikker favoritt på sommerens grillkvelder.
AvGitte Heidi Rasmussen
Grillet hakkebiff med ramsløks-aioli og grillede grønnsaker
Til 4 personer
Dette trenger du:
- 600 g karbonadedeig
- 4 blad ramsløk
- olje til steking
- 1 bunt grønne asparges 1-2 bunter vårløk
- 150 g god majones
- 6 blad ramsløk
- 50 g gresk yoghurt eller crème fraîche
- salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Bland karbonadedeigen med finhakket ramsløk, salt og pepper, og form fire litt høye burgere.
- Skyll aspargesstilkene og brekk av de trevlete nederste delene.
- Rens vårløkene og snitt litt av toppen og rotspissen av.
- Grill grønnsakene på en grillpanne i cirka 2 minutter på hver side.
- Rør majones sammen med finhakket ramsløk, og smak til med yoghurt, salt og pepper. La gjerne aiolien trekke litt.
- Grill biffene i cirka 3 minutter på hver side, slik at de beholder en rosa kjerne.
- Anrett biffene med grillede grønnsaker og ramsløk aioli, og server med godt brød eller poteter.