
Frisk salat med eple og nøtter dryppet med sursøt dressing
Det er selve dressingen som gjør denne grønne salaten helt spesiell - og med litt valnøtter tilfører du ekstra krønsj!
AvGitte Heidi Rasmussen
Frisk salat med eple og nøtter dryppet med sursøt dressing
4 personer
Dette trenger du
Salat
- 2–3 grønne epler
- 1 liten sikorisalat
- 1 liten friséesalat
- 1 liten radicchio rosso
- 1 håndfull ruccola
- 20 hakkede valnøttkjerner
- 32 stk. grovhakkede og ristede hasselnøtter
Dressing
- 2 ss sitronsaft
- 25 g flytende honning
- 60 g majones
- 1 dl skummet kulturmelk
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Rør sammen sitronsaft, honning og majones. Pisk inn kulturmelken. Smak til med sitron, salt og pepper.
- Skjær eplene i tynne skiver eller båter, og drypp dem med litt sitronsaft.
- Del salaten i passende biter, og bland det sammen med epleskivene.
- Ha salaten i en bolle, dryss med nøtter, og hell litt av dressingen over. Server resten av dressingen ved siden av.