© Stine Christiansen

Frisk salat med eple og nøtter dryppet med sursøt dressing

Det er selve dressingen som gjør denne grønne salaten helt spesiell - og med litt valnøtter tilfører du ekstra krønsj!

Frisk salat med eple og nøtter dryppet med sursøt dressing

4 personer

Dette trenger du

Salat

  • 2–3 grønne epler
  • 1 liten sikorisalat
  • 1 liten friséesalat
  • 1 liten radicchio rosso
  • 1 håndfull ruccola
  • 20 hakkede valnøttkjerner
  • 32 stk. grovhakkede og ristede hasselnøtter

Dressing

  • 2 ss sitronsaft
  • 25 g flytende honning
  • 60 g majones
  • 1 dl skummet kulturmelk
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Rør sammen sitronsaft, honning og majones. Pisk inn kulturmelken. Smak til med sitron, salt og pepper.
  2. Skjær eplene i tynne skiver eller båter, og drypp dem med litt sitronsaft.
  3. Del salaten i passende biter, og bland det sammen med epleskivene.
  4. Ha salaten i en bolle, dryss med nøtter, og hell litt av dressingen over. Server resten av dressingen ved siden av.