Bresert svinenakke med epler og porter-øl

Endelig er sesongen for retter som gjør seg selv i ovnen rett rundt hjørnet. Hvorfor ikke sette i gang med bresert svinenakke med epler, rotgrønnsaker og øl?

© Tia Borgsmidt

4 Personer

  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 epler
  • 300 g rotgrønnsaker, f.eks.
  • jordskokk og pastinakk
  • 2 ss smør
  • 1 svinenakke uten bein
  • 4 kvister frisk timian
  • 2 dl porter-øl
  • 2 dl eplemost
  • 1 dl balsamicoeddik
  • 25 g smør
  • flaksalt og pepper

Tilbehør

  • grønnkålsalat
  • grovt brød eller potetmos

Bresert svinenakke

  1. Hakk løken.
  2. Press hvitløken.
  3. Skjær eplene i fire. Fjernkjernehus og skjær eplene i båter.
  4. Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i grove biter.
  5. Smelt smøret i en gryte og brun svinenakken på begge sider. Ta den opp og legg den i et ildfast fat.
  6. Brun løk, hvitløk, epler, rotgrønnsaker og timian et par minutter, og ha deretter fyllet i formen til steken.
  7. Hell i øl og eplemost og sett steken i ovnen på 160 grader varmluft i cirka 3 timer.
  8. Ha balsamicoeddik i en liten kjele og kok inn til halvparten.
  9. Sil sjyen fra steken over i kjelen og kok inn til halvparten.
  10. Monter sausen med smør og smak til med flaksalt og pepper.
  11. Hell sausen i formen til kjøttet og topp med frisk timian.
  12. Server f.eks. med potetmos og kålsalat.