
Bresert svinenakke med epler og porter-øl
Endelig er sesongen for retter som gjør seg selv i ovnen rett rundt hjørnet. Hvorfor ikke sette i gang med bresert svinenakke med epler, rotgrønnsaker og øl?
AvLone Kjær
4 Personer
- 1 løk
- 2 hvitløksfedd
- 2 epler
- 300 g rotgrønnsaker, f.eks.
- jordskokk og pastinakk
- 2 ss smør
- 1 svinenakke uten bein
- 4 kvister frisk timian
- 2 dl porter-øl
- 2 dl eplemost
- 1 dl balsamicoeddik
- 25 g smør
- flaksalt og pepper
Tilbehør
- grønnkålsalat
- grovt brød eller potetmos
Bresert svinenakke
- Hakk løken.
- Press hvitløken.
- Skjær eplene i fire. Fjernkjernehus og skjær eplene i båter.
- Skrell rotgrønnsakene og skjær dem i grove biter.
- Smelt smøret i en gryte og brun svinenakken på begge sider. Ta den opp og legg den i et ildfast fat.
- Brun løk, hvitløk, epler, rotgrønnsaker og timian et par minutter, og ha deretter fyllet i formen til steken.
- Hell i øl og eplemost og sett steken i ovnen på 160 grader varmluft i cirka 3 timer.
- Ha balsamicoeddik i en liten kjele og kok inn til halvparten.
- Sil sjyen fra steken over i kjelen og kok inn til halvparten.
- Monter sausen med smør og smak til med flaksalt og pepper.
- Hell sausen i formen til kjøttet og topp med frisk timian.
- Server f.eks. med potetmos og kålsalat.