Aspargessalat opskrift
© Tia Borgsmidt

Aspargessalat med misodressing og saltede mandler

En frisk og vårlig salat.

Aspargessalat med misodressing og saltede mandler

Sesongens første asparges samles i en salat med misodressing, brønnkarse og saltede mandler. Salaten er frisk og vårlig og passer godt til et veldekket brunsjbord.

Oppskriften passer til 4-6 personer.

Det du trenger til aspargessalaten:

  • 16 grønne asparges
  • 16 hvite asparges
  • 50 g ruccolasalat
  • 1 potte brønnkarse
  • 4 ss saltede mandler

Det du trenger til misodressingen:

  • 3 ss. lys misopasta
  • 1 ss. eddik
  • Litt honning
  • ½ ss soyasaus

Slik gjør du:

  1. Brekk av den nederste treaktige enden av de grønne aspargesene.
  2. Skrell de hvite aspargesene fra hodet og ned, og knekk av den nederste treaktige enden.
  3. Damp aspargesene i lettsaltet vann - 5 minutter for de hvite og ca. 2 min. for de grønne. Hell kaldt vann over aspargesene og la dem renne av. Skjær aspargesen i skiver.
  4. Skyll og kast ruccolaen. Anrett asparges og ruccola på tallerkener, og dryss over hakkede mandler.
  5. Bland sammen ingrediensene til misodressingen og drypp over salaten. Topp med brønnkarse.