
Aspargessalat med misodressing og saltede mandler
En frisk og vårlig salat.
AvLone Kjær
Aspargessalat med misodressing og saltede mandler
Sesongens første asparges samles i en salat med misodressing, brønnkarse og saltede mandler. Salaten er frisk og vårlig og passer godt til et veldekket brunsjbord.
Oppskriften passer til 4-6 personer.
Det du trenger til aspargessalaten:
- 16 grønne asparges
- 16 hvite asparges
- 50 g ruccolasalat
- 1 potte brønnkarse
- 4 ss saltede mandler
Det du trenger til misodressingen:
- 3 ss. lys misopasta
- 1 ss. eddik
- Litt honning
- ½ ss soyasaus
Slik gjør du:
- Brekk av den nederste treaktige enden av de grønne aspargesene.
- Skrell de hvite aspargesene fra hodet og ned, og knekk av den nederste treaktige enden.
- Damp aspargesene i lettsaltet vann - 5 minutter for de hvite og ca. 2 min. for de grønne. Hell kaldt vann over aspargesene og la dem renne av. Skjær aspargesen i skiver.
- Skyll og kast ruccolaen. Anrett asparges og ruccola på tallerkener, og dryss over hakkede mandler.
- Bland sammen ingrediensene til misodressingen og drypp over salaten. Topp med brønnkarse.