
Andeconfit med sellerimos, timianplommer og smør
Lag saftig and med spennende tilbehør.
AvLone Kjeller
Confit de canard tar litt tid å lage, men det er det jammen verdt. Tilbered gjerne kjøttet i forveien og varm opp like før servering.
Confitert and
4 andelår
4 kvaster frisk timian
40 g sukker
2 ss salt
pepper
andefett, til å dekke andelårene
Kremet sellerimos
1⁄2 sellerirot
1 bakepotet
1 fedd hvitløk 20 g smør
1 dl lettmelk salt og pepper
Timianplommer
300 g plommer 20 g smør
1 ss eddik
1 ss sukker
4 kvaster timian
brunet smør
Gni andelårene inn med timian, sukker, salt og pepper og legg dem i en frysepose. La lårene marinere i kjøleskapet i cirka 1 døgn. Børst andelårene fri for timian, sukker og salt og legg dem i en gryte. Dekk med andefett og kok andelårene på svak varme i ca. 3 timer.
Avkjøl lårene i andefettet, og oppbevar dem slik til de skal serveres. Det er viktig at du har nok andefett til at det dekker lårene. Skrell sellerirot og poteter og skjær begge i terninger. Ha i en gryte sammen med presset hvit- løk og hell over vann til grønnsakene er dekket. Kok til det er mørt. Hell av vannet og mos grønn- sakene sammen med smør og melk til en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.
Halver plommene, fjern steinene og del i fire. Smelt smør og stek plommene på høy varme i et par minutter. Tilsett eddik og la fordampe. Dryss sukker over plommene og bland forsiktig. Ta plommene av varmen og ha i frisk timian. Lun andelårene i panne eller i ovn. Brun smøret. Server anden med sellerimos, plommer og smør.