© Anders Schønnemann

Andeconfit med sellerimos, timianplommer og smør

Lag saftig and med spennende tilbehør.

Confit de canard tar litt tid å lage, men det er det jammen verdt. Tilbered gjerne kjøttet i forveien og varm opp like før servering. Confitert and 4 andelår 4 kvaster frisk timian 40 g sukker 2 ss salt pepper andefett, til å dekke andelårene Kremet sellerimos 1⁄2 sellerirot 1 bakepotet 1 fedd hvitløk 20 g smør 1 dl lettmelk salt og pepper Timianplommer 300 g plommer 20 g smør 1 ss eddik 1 ss sukker 4 kvaster timian brunet smør Gni andelårene inn med timian, sukker, salt og pepper og legg dem i en frysepose. La lårene marinere i kjøleskapet i cirka 1 døgn. Børst andelårene fri for timian, sukker og salt og legg dem i en gryte. Dekk med andefett og kok andelårene på svak varme i ca. 3 timer. Avkjøl lårene i andefettet, og oppbevar dem slik til de skal serveres. Det er viktig at du har nok andefett til at det dekker lårene. Skrell sellerirot og poteter og skjær begge i terninger. Ha i en gryte sammen med presset hvit- løk og hell over vann til grønnsakene er dekket. Kok til det er mørt. Hell av vannet og mos grønn- sakene sammen med smør og melk til en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper. Halver plommene, fjern steinene og del i fire. Smelt smør og stek plommene på høy varme i et par minutter. Tilsett eddik og la fordampe. Dryss sukker over plommene og bland forsiktig. Ta plommene av varmen og ha i frisk timian. Lun andelårene i panne eller i ovn. Brun smøret. Server anden med sellerimos, plommer og smør.