Hjemmebakte ramsløksbaguetter
Uimotståelige, lekre hjemmebakte baguetter med smør og en pikant smak av ramsløk.
AvLone Kjær
Hjemmebakte ramsløksbaguetter
3 baguetter
Dette trenger du:
- 2 dl yoghurt naturell eller kefir
- 4 dl kaldt vann
- 25 g gjær
- 1 spsk. olivenolje
- 1 spsk. salt
- 1 spsk. honning
- ca. 550 g hvitt hvetemel
- 150 g smør
- 50 g ramsløk
- litt smør til pensling
- flaksalt
Slik gjør du
- Ha yoghurt (eller kefir om du bruker det) og vann i en skål og løs opp gjæren i væsken. Tilsett olje, salt og honning, og elt hvitt hvetemel i deigen litt og litt.
- Elt deigen for hånd til den er glatt og smidig. Tilsett eventuelt litt mer mel, hvis det trengs. Hvis deigen lages på røremaskin, trenger den antageligvis litt ekstra mel.
- La deigen heve tildekket et lunt sted i ca. 1 time.
- Rør smøret mykt med hakket ramsløk.
- Del deigen i 3 like store biter, og rull hvert stykke ut på et meldrysset bord til et kvadrat ca. 30 x 30 cm.
- Smør ramsløkssmør på hvert stykke, og rull deigen sammen som til en rullade – så du har 3 rullader i alt.
- Skjær deigrulladene gjennom på langs, og snurr dem.
- Legg de i en smurt meldrysset baguetteform (alternativt på en bakeplate med bakepapir), og la dem etterheve ca. 30 minutter.
- Tenn ovnen på 250 ° varmluft. Pensle baguettene med litt smør og dryss med flaksalt. Senk varmen til 225 °, og bak baguettene i ca. 20 minutter.