
Frisk appetittvekker - Gazpacho av ananas og agurk
Den deiligste duften utvikler seg når blenderen går i gang med å slå frukt og grønt i små biter til kald suppe.
AvTil 4 personer
ananas fruktkjøtt, 500 g
stangselleri 3
gul paprika 1 stor
ananasjuice 1 dl
vann 2 dl
epleeddik 2 ss
salt og pepper
agurk 1/2
koriander
Legg til side litt ananas og stangselleri til pynt. Skjær ananas, selleri og paprika i mindre biter, og ha dem i en blender (del ev. opp i to porsjoner). Ha juice og litt av vannet i, og blend det hele til en fin masse. Ha i eddik, og kjør suppen til den har en passende konsistens, litt tykk. Smak til med litt salt og ev. pepper. Sett den kaldt noen timer. Skjær agurken og resten av ananasen og stangsellerien i fine små terninger. Server suppen med hakket ananas og stangselleri ved siden av. Pynt med korianderblader.