© Stine Christiansen

Tarteletter med soppstuing

Tarteletter ser lekkert ut og er ikke så vanskelig å få til – her i en smakfull utgave med soppstuing.

8 tarteletter

Dette trenger du:

Bunn

  • 6 plater butterdeig
  • egg til pensling

Fyll

  • 1⁄2 kg sopp
  • 2 sjalottløk
  • smør til steking
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper
  • kjørvel og persille

Slik gjør du:

Bunn

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Kjevle ut to av butterdeigplatene til dobbel størrelse og skjær ut åtte firkanter på 7 x 7cm.
  3. Legg dem på et stekebrett med bakepapir, pensle med egg og prikk dem med en gaffel. Skjær ut åtte firkanter i samme størrelse av de siste fire platene.
  4. Stikk ut en sirkel i midten med diameter på ca. 5 cm. Pensle rammene med egg og legg dem oppå de første firkantene.
  5. Stek i ca. 14 min. midt i ovnen til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist.

Fyll

  1. Rens soppen og skjær den i små biter.
  2. Hakk løken og stek løk og sopp i smør.
  3. Ha i fløte og kok til stuingen har jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.
  4. Ha soppstuingen i tartelettene, pynt med hakket persille og kjørvel og server med en gang.