
Tarteletter med soppstuing
Tarteletter ser lekkert ut og er ikke så vanskelig å få til – her i en smakfull utgave med soppstuing.
AvGitte Heidi Rasmussen
8 tarteletter
Dette trenger du:
Bunn
- 6 plater butterdeig
- egg til pensling
Fyll
- 1⁄2 kg sopp
- 2 sjalottløk
- smør til steking
- 2 dl kremfløte
- salt og pepper
- kjørvel og persille
Slik gjør du:
Bunn
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Kjevle ut to av butterdeigplatene til dobbel størrelse og skjær ut åtte firkanter på 7 x 7cm.
- Legg dem på et stekebrett med bakepapir, pensle med egg og prikk dem med en gaffel. Skjær ut åtte firkanter i samme størrelse av de siste fire platene.
- Stikk ut en sirkel i midten med diameter på ca. 5 cm. Pensle rammene med egg og legg dem oppå de første firkantene.
- Stek i ca. 14 min. midt i ovnen til de er gylne og sprø. Avkjøl på rist.
Fyll
- Rens soppen og skjær den i små biter.
- Hakk løken og stek løk og sopp i smør.
- Ha i fløte og kok til stuingen har jevn konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Ha soppstuingen i tartelettene, pynt med hakket persille og kjørvel og server med en gang.