Tatar med misodressing
© Anders Schønnemann

Tartar med misodressing

Prøv en lekker tartar på en helt ny måte.

Tartar med misodressing

Oppgradér den klassiske tartaren med en lett spicy misodressing, sprø salat og tynne skiver rødbet.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Tartar

  • 400 g hakket oksekjøtt
  • 1 håndfull mizunasalat
  • 1 stykk rødbet
  • 1 stykk granateple

Misodressing

  • 1 ss lys miso
  • 1 ss mørk miso
  • 1 stykk chili
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 fedd presset hvitløk
  • saft fra 1 sitron
  • 3 ss sesamolje
  • 1 ss ristet sesamfrø

Slik gjør du

Misodressing

  1. Bland lys og mørk miso sammen i en bolle og rør godt.
  1. Del chilien, skrap ut frøene og finhakk chilien.
  1. Vend chili, ingefær, presset hvitløk og sitronsaft i dressingen.
  1. Rør til slutt inn sesamolje og sesamfrø for en aromatisk dressing.

Salat

  1. Skyll salaten og tørk den.
  1. Skrell rødbetene og skjær dem i ultratynne skiver med en tyndskreller eller mandolin.
  1. Del granateplet i to og press ut saft og kjerner.

Servering

  1. Anrett tartaren på tallerkener, topp med mizuna, granateple og rødbeter og drypp over misodressingen.