Stekt tofu med hvitløkssopp, spinat og tomat

Du trenger ikke kjøtt når du har sprøstekt tofu! Vi serverer den med hvitløksstekt sopp, spinat og varme tomater. Liker du ost, kan retten toppes med smuldret chèvre.

Stekt tofu med hvitløkssopp, spinat og tomat

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Stekt tofu

  • ½ Pakke tofu, ca. 200 g
  • ½ ss olivenolje

Hvitløksstekt sopp

  • 100 g sopp, f.eks shiitake og steinsopp
  • ½ fedd hviltløk
  • ½ ss olivenolje
  • 50 g babyspinat
  • ½ Pakke cherrytomater
  • flaksalt og pepper

Slik gjør du

Stekt tofu

  1. Skjær tofuen i 8 skiver.
  1. Varm oljen i en panne og stek tofuen i 2–3 min. på hver side til den er sprø.
  1. Krydre med salt og pepper.

Hvitløksstekt sopp

  1. Rens soppen og press hvitløken.
  1. Varm oljen i en panne og rist soppen på god varme.
  1. Tilsett hvitløk og spinat, og vend rundt. Stek til spinaten faller litt sammen.
  1. Skjær tomatene i fire og vend inn i den stekte soppen og spinaten.
  1. Smak til med salt og pepper.
  1. Anrett tofu i skåler og topp med hvitløksstekt sopp, spinat og tomat.

Tips: Er du ikke veganer, kan du toppe retten med litt smuldret chèvre. Du kan også erstatte tofuen med en god biff hvis du foretrekker det, og servere den med den hvitløksstekte soppen.