
Stekt polenta med chévre, timian og plommechutney
Stekt polenta toppet med chèvre, timian og hjemmelaget plommechutney. Snakk om å bringe maisgrøten til nye høyder!
AvLone Kjær
8 Munnfuller
Dette trenger du:
Plommechutney
- 400 g plommer
- 1 liten løk
- 1⁄2 chili
- 2 ss olivenolje
- 1⁄2 dl epleeddik
- 100 g sukker
Polenta
- 150 g polenta
- 6–8 dl kokende vann
- flaksalt og pepper
- olivenolje til steking
- 200 g chèvre
- litt frisk timian
Slik gjør du:
Plommechutney
- Del plommene i to, fjern steinene, og del hver del i to.
- Hakk løken.
- Del chilien i to, skrap ut frøene og finhakk.
- Varm oljen i en kjele og surr løken litt.
- Tilsett plommer og chili under omrøring.
- Hell over eddik og la den fordampe.
- Tilsett sukker, rør forsiktig rundt og la det småkoke i ca. 5–8 min. til plommene er møre. La chutneyen avkjøles.
Stekt polenta
- Lag polentaen som angitt på pakken.
- Smak til med salt og pepper og smør den ut på et brett med bakepapir.
- Dekk til og la stå i kjøleskapet et par timer.
- Skjær polentaen i 8 pene stykker.
- Varm litt olivenolje i en panne, stek dem gylne på begge sider og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
- Legg en tykk skive chèvre på hvert stykke.
- Grill i ovnen i ca. 2–3 min.
- Topp med plommechutney og timian.