Stekt polenta med chévre, timian og plommechutney

Stekt polenta toppet med chèvre, timian og hjemmelaget plommechutney. Snakk om å bringe maisgrøten til nye høyder!

© Tia Borgsmidt

8 Munnfuller

Dette trenger du:

Plommechutney

  • 400 g plommer
  • 1 liten løk
  • 1⁄2 chili
  • 2 ss olivenolje
  • 1⁄2 dl epleeddik
  • 100 g sukker

Polenta

  • 150 g polenta
  • 6–8 dl kokende vann
  • flaksalt og pepper
  • olivenolje til steking
  • 200 g chèvre
  • litt frisk timian

Slik gjør du:

Plommechutney

  1. Del plommene i to, fjern steinene, og del hver del i to.
  2. Hakk løken.
  3. Del chilien i to, skrap ut frøene og finhakk.
  4. Varm oljen i en kjele og surr løken litt.
  5. Tilsett plommer og chili under omrøring.
  6. Hell over eddik og la den fordampe.
  7. Tilsett sukker, rør forsiktig rundt og la det småkoke i ca. 5–8 min. til plommene er møre. La chutneyen avkjøles.

Stekt polenta

  1. Lag polentaen som angitt på pakken.
  2. Smak til med salt og pepper og smør den ut på et brett med bakepapir.
  3. Dekk til og la stå i kjøleskapet et par timer.
  4. Skjær polentaen i 8 pene stykker.
  5. Varm litt olivenolje i en panne, stek dem gylne på begge sider og legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  6. Legg en tykk skive chèvre på hvert stykke.
  7. Grill i ovnen i ca. 2–3 min.
  8. Topp med plommechutney og timian.