Sprø vårruller med spicy svin og chilisauce

Uimotståelige vårruller er luksus i en travel hverdag.

© Tia Borgsmidt

Den lille keramikkskålen er fra The Travelling Band.

4 personer

Server vårrullene med en sprø salat, masse mynte og chilisaus. Eller med en fyldig salat med nudler, mango og cashewnøtter.

Dette trenger du:

Spicy svin

  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 100 g hvit- eller spisskål
  • 2 gulrøtter
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss grønn karripasta
  • 150 g svinekjøttdeig
  • 4 ss fiskesaus
  • 1 ss soyasaus
  • 2 vårløk

  • ca. 16 plater vårrulldeig (fås i frysedisken i velassorterte matbutikker)

  • 1 eggehvite til pensling
  • olje til frityrsteking
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ts flytende honning

Tilbehør

  • 2 hjertesalathoder
  • litt frisk mynte
  • chilisaus

Slik gjør du:

  1. Skrell løken og hakk den. Press hvitløken.
  2. Finhakk kålen. Skrell gulrøttene og skjær dem i små terninger.
  3. Varm oljen i en stor wok eller panne med høye kanter, og surr løk, hvitløk og kjøtt til det skifter farge.
  4. Tilsett karripasta, gulrøtter, kål, fiskesaus og soyasaus og stek i ca. 5 min. Hell kjøttet i en sil, så væsken siles av.
  5. Legg en bit deig på en skjærefjøl. Ha 2 ss fyll på midten av deigbiten.
  6. Pensle kantene med eggehvite og brett kortsiden av deigen nærmest deg over fyllet. Pensle igjen. Rull rundt til deigen dekker hele vårrullen. Gjør det sammen med resten av deigen og fyllet.
  7. Varm en god mengde olje i en gryte. Det skal bli veldig varmt. Frityrstek rullene til de er sprø og gylne. Leg dem på et kjøkkenpapir for å dryppe av fettet.
  8. Skyll salaten og del i blader. Server sprø vårruller med salat, mynte og chilisaus.

TIPS: Får du ikke tak i vårrulldeig, kan du bruke filodeig, som du skjærer til.