
Røkelaks med kremost og nøtter
Prøv denne enkle og deilige forretten med røkelaks, som passer godt hele året.
AvMads Nybro
Ingredienser for 4 personer
100 g ferskost
2 ss. kremfløte
1 ts. dijonsennep
1 knivs. salt
50 g paranøttkjerner
25 g. valnøttkjerner
1 stk. eple
10 g smør
6 stk. sylteagurk
4 stk. laks, kaldrøkt
Røkt laks med kremost - slik gjør du
Rør kremost sammen med fløte, sennep og salt.
Hakk nøttene grovt, og kutt eplet (med skall) i ca 1 cm store terninger.
Smelt smøret i en stekepanne, og rist nøttene på middels varme i pannen i et par minutter.
Trekk pannen av varmen, hell av smøret, og bland de ristede nøttene sammen med hakkede cornichoner og epleterningene.
Legg 1 god ss rørt kremost på hver tallerken, og brett en skive røkelaks ved siden av.
Fordel blandingen av nøtter, cornichoner og epleterninger over, og servér.