© Pia Enghild

Røkelaks med kremost og nøtter

Prøv denne enkle og deilige forretten med røkelaks, som passer godt hele året.

Ingredienser for 4 personer

100 g ferskost

2 ss. kremfløte

1 ts. dijonsennep

1 knivs. salt

50 g paranøttkjerner

25 g. valnøttkjerner

1 stk. eple

10 g smør

6 stk. sylteagurk

4 stk. laks, kaldrøkt

Røkt laks med kremost - slik gjør du

  1. Rør kremost sammen med fløte, sennep og salt.

  2. Hakk nøttene grovt, og kutt eplet (med skall) i ca 1 cm store terninger.

  3. Smelt smøret i en stekepanne, og rist nøttene på middels varme i pannen i et par minutter.

  4. Trekk pannen av varmen, hell av smøret, og bland de ristede nøttene sammen med hakkede cornichoner og epleterningene.

  5. Legg 1 god ss rørt kremost på hver tallerken, og brett en skive røkelaks ved siden av.

  6. Fordel blandingen av nøtter, cornichoner og epleterninger over, og servér.