© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Ricottakrem med karamellisert løk

Små velsmakende serveringer med en myk ricottakrem med geitost og søte bakte løk.

Ricottakrem med karamellisert løk

Denne lille retten er av en myk ricottakrem med geitost og bakt løk. Nyt retten som den er eller på tynne rugbrødskiver ristet i smør.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Karamellisert løk

  • 133 g løk, f.eks. rødløk eller sjalottløk
  • ½ ss olivenolje
  • ⅓ ss balsamicoeddik
  • ⅓ ss brun farin

Ricottakrem

  • beger ricotta
  • ½ ss creme fraiche
  • ubehandlet sitron
  • 33 g myk geitost
  • Flaksalt og pepper

Servering

  • olivenolje
  • flaksalt og pepper
  • bakke karse

Sånn gjør du

Karamelliserte løk

  1. Skrell løkene, og skjær dem i to eller fire, avhengig av størrelsen.
  1. Vend løken i olivenolje, balsamico og brunt sukker, og legg båtene på en stekebrett kledd med bakepapir.
  1. Bak løken i ovnen på 180o Cicirka 20 minutter.

Ricottakrem

  1. Ha ricottaen i en bolle, og rør den sammen med crème fraîche og revet sitronskall til den er myk.
  1. Ha geitosten i en annen bolle, og mos den med gaffel.
  1. Vend geitosten inn i ricottakremen, og smak til med flaksalt og pepper.

Servering

  1. Anrett ricottakremen på tallerkener, og legg løk på kremen.
  1. Drypp litt olivenolje over, og krydre med flaksalt og pepper.
  1. Dryss karse over.