Oppskrift til nyttår: Hummerbisque shots

Hummerbisque har blitt en klassiker på nyttårsaften. Vi serverer den som shots, så det er plass til to forretter.

Hummerbisque shots

Hummerbisque shots

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 10 stykk kokte jomfruhummere
  • 2 ss olivenolje
  • Revet sitronskall fra 1 sitron
  • 1 stykk fennikel
  • 1 stykk løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl fiskebuljong
  • 2 dl fløte
  • Salt og pepper
  • 1 stykk sitron
  • 1 stykk agurk
  • Dill eller fennikel til pynt

Slik gjør du

Tilberedning dagen før

  1. Del de ferdigkokte jomfruhummerne og skrell forsiktig av kjøttet.
  1. Ta vare på skallene
  1. Mariner kjøttet i litt olivenolje med sitronskall og legg det tildekket i kjøleskapet.
  1. Skjær fennikelen i terninger.
  1. Skrell og hakk løken i småbiter
  1. Varm opp smør i en panne og fres fennikel, løk og presset hvitløk.
  1. Tilsett jomfruhummerskallene og stek i noen minutter.
  1. Tilsett deretter tomatpuréen og rør rundt. Hell i vin og fond og la det koke i ca. 15 minutter.
  1. Ta kjelen av varmen og la suppen trekke til neste dag.

På selve dagen

  1. Sil av suppen og hell den tilbake i gryten.
  1. Reduser suppen til det halve
  1. Tilsett fløten og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  1. Server suppen som shots med jomfruhummerkjøtt og strimlet agurk.
  1. Pynt med dill eller fennikeltopper.