Minipai med chorizo
Disse lekre minipaiene kan nytes både varme og kalde, og er perfekte til middag så vel som i nistepakken. I stedet for små paier kan du selvsagt lage én stor.
AvLone Kjær
Små paier med bladbete, erter og chorizo
Ca. 4 porsjonspaier eller en stor pai
Dette trenger du
Paideig
- 120 g hvetemel
- 80 g fullkornsmel
- 1 tsk. salt
- 100 g smør
- litt vann
Fyll
- 1 bladbete
- 200 g chorizopølser
- 1 spsk. olivenolje
- 200 g erter i belg
- 4 egg
- 2 dl crème fraîche (18 %)
- salt og pepper
Slik gjør du
Paideig
- Ha de to meltypene i en bolle og tilsett salt.
- Smuldre smøret i melet og kna deigen. Tilsett litt vann om nødvendig.
- Dekk til deigen og sett den til kjøling i ca. 1 time.
- Kjevl ut deigen på et melete bord og trykk ut deigbiter som passer til størrelsen på formene dine - alternativt én stor form.
- Fordel deigen i de smurte formene, og sett dem kjølig mens du tilbereder fyllet.
Fyll
- Skjær stilkene av bladbeten.
- Skjær chorizopølsene i skiver.
- Varm oljen i en panne og stek pølsene gyldne.
- Ta pølsene ut av stekepannen, og stek først stilkene fra bladbeten i 3-4 min.
- Tilsett selve bladene, og la dem falle litt sammen.
- Krydre med salt og pepper, og ta bladbetene av pannen. Belg ertene.
- Vend chorizoen med bladbeter og ertene, og fordel i paiformene.
- Bland egg med crème fraîche, krydre med salt og pepper og hell i formene. Rør forsiktig slik at fyllet fordeler seg.
Stek paiene i forvarmet ovn ved 200° varmluft i 15-20 min. til de er gyldne og eggeblandingen har satt seg.