© Anders Hjerming

Oppskrift: Kremet burrata med syltet sitron

En deilig forrett som du kan lage på forhånd.

Burrata med syltet sitron

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • En halv til en hel burrata per person
  • 1 stykk sitron, frossen
  • ½ dl sukker
  • ½ dl lagereddik
  • ½ dl vann
  • salt
  • pepper
  • krydderurt f.eks. oregano

Slik gjør du

  1. Frys ned sitronen 24 timer før bruk. Ta sitronen ut av fryseren 30 minutter før den skal skjæres i skiver.
  1. Skjær i tynne skiver på mandolin eller med en skarp kniv (pass på fingrene!).
  1. Kok opp sukker, eddik og vann til en saltlake.
  1. Slå av kjelen og la stå i 10 minutter.
  1. Hell saltlaken over sitronskivene. Sett sitronskiver og lake i kjøleskapet i minst 24 timer før bruk (kan oppbevares lenge).
  1. På serveringsdagen tar du burrataen og legger de syltede sitronskivene oppå burrataen.
  1. Pynt med din favorittkrydder - oregano eller merian passer veldig godt.
  1. Ikke glem salt og pepper.