Kamskjell med ajo blanco og agurk

Forførende forrett som gjør inntrykk, til tross for at den er ganskel enkel å lage. Den blir ekstra flott når muslingene serveres i skjellene.

Kamskjell med ajo blanco og agurk

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Ajo blanco

  • 50 g mandler
  • 1 dl avkjølt buljong
  • 1 dl kremfløte
  • Sherryeddik
  • Flaksalt og pepper

Agurksalat

  • 1 agurk
  • 1 dl eddik
  • 1 dl sukker

Dillolje

  • 1 bunt dill
  • 1 dl smaksnøytral olje

Kamskjell

  • 5 kamskjell
  • 25 g smør
  • Flaksalt og pepper
  • Dill til pynt

Slik gjør du

Ajo Blanco

  • Skåld mandlene, og blend dem med buljong og deretter med fløte.
  • Smak til med sherryeddik, flaksalt og pepper.

Agurksalat

  • Skjær agurken i små terninger.
  • Ha eddik og sukker i en kjele, og kok opp.
  • La det småkoke til sukkeret er oppløst.
  • Avkjøl laken, og hell den over agurkterningene.

Dillolje

  • Ha dill og olje i en blender, og kjør til det er godt blandet.
  • La dillen trekke i oljen så lenge som mulig før du siler den.

Kamskjell

  • Tørk muslingene, og stek dem i smøret i cirka 1 minutt på hver side.
  • Krydre med flaksalt og pepper.

Servering

  • Anrett ajo blanco, kamskjell og silte agurkterninger i skjellene.
  • Drypp oljen over, og pynt med dill.