Kamskjell-ceviche med chili, sesamfrø og korianderolje

Disse kamskjellene er myke og helt uimotståelige! Vi serverer dem rå med mengder av lime, chili og sesamfrø.

© Tia Borgsmidt

Kamskjell-ceviche med chili, sesamfrø og korianderolje

4 personer

Disse kamskjellene er myke og helt uimotståelige! Vi serverer dem rå med mengder av lime, chili og sesamfrø.

Det skal du bruge

Rmarinerede kammuslinger

  • 12 store kamskjell
  • saft av 2 lime
  • 1 grønn chili
  • 1 ss ristede sesamfrø

Korianderolje

  • 1 stor potte frisk koriander
  • 1 dl olivenolie

Sådan gør du

Råmarinerede kammuslinger
1.Skjær kamskjellene i helt tynne skiver og legg dem på et fat.
2.Skjær chilien i to, skrap ut frøene og finhakk den.
3.Press limesaft over kamskjellene, bland dem forsiktig med chili og krydre med salt og pepper.
4.La kamskjellene marinere i kjøleskapet i et par timer.

Korianderolje
1.Ha frisk koriander i en blender med olje, og kjør til du har en grønn olje.
2.Fordel de marinerte kamskjellene i fire skåler.
3.Drypp korianderolje over og dryss med sesamfrø.