
Grillede villreker med chili-lime aioli
Servér disse luksusrekene for gjestene dine - oppskriften er enkel men smaker himmelsk.
AvGitte Heidi Rasmussen
Til 4–6 Personer
Dette trenger du:
- 12 store hele argentinske villreker eller sjøkreps
- 12 grillspyd
- 2 hvitløksfedd
- 10 g revet ingefær
- ½ dl limesaft
- 100 g Pantai chilipasta
- 1 håndfull frisk koriander
- ½ dl olivenolje
- 150 g majones
- 2 knuste hvitløksfedd
- 1 ts chilipasta
- ½ lime, skall og saft
Tilbehør: ekstra lime og brød
Slik gjør du:
- Skrell rekene forsiktig, og la hodet og haleviften sitte på.
- Træ dem på spyd og legg dem ved siden av hverandre på et stekebrett.
- Finhakk hvitløk og ingefær og ha det i en blender sammen med limesaft, chilipasta, koriander og olivenolje.
- Hell marinaden over rekene, og la dem trekke over natten.
- Rør sammen majones, knust hvitløk, chilipasta og finrevet limeskall, og smak det til med limesaft.
- Grill rekene et par minutter på hver side, og server med aioli, brød og limebåter.