Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Grillede villreker med chili-lime aioli

Servér disse luksusrekene for gjestene dine - oppskriften er enkel men smaker himmelsk.

© Stine Christiansen

Til 4–6 Personer

Dette trenger du:

  • 12 store hele argentinske villreker eller sjøkreps
  • 12 grillspyd
  • 2 hvitløksfedd
  • 10 g revet ingefær
  • ½ dl limesaft
  • 100 g Pantai chilipasta
  • 1 håndfull frisk koriander
  • ½ dl olivenolje
  • 150 g majones
  • 2 knuste hvitløksfedd
  • 1 ts chilipasta
  • ½ lime, skall og saft

Tilbehør: ekstra lime og brød

Slik gjør du:

  1. Skrell rekene forsiktig, og la hodet og haleviften sitte på.
  2. Træ dem på spyd og legg dem ved siden av hverandre på et stekebrett.
  3. Finhakk hvitløk og ingefær og ha det i en blender sammen med limesaft, chilipasta, koriander og olivenolje.
  4. Hell marinaden over rekene, og la dem trekke over natten.
  5. Rør sammen majones, knust hvitløk, chilipasta og finrevet limeskall, og smak det til med limesaft.
  6. Grill rekene et par minutter på hver side, og server med aioli, brød og limebåter.