Frityrstekt akkar med sitronmajones og sprø salat med vinaigrette

En lekker sommerrett som vil vekke minner fra sydens sol og lune sommerkvelder. Få oppskriften her!

Akkar er en litt undervurdert delikatesse. Disse frityrstekte herlighetene smaker av Sydens sol og sommer.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Frityrstekt akkar med sitronmajones og sprø salat med vinaigrette

4 Personer

De stekte akkarne smaker av sydens sol og sommer. Servér dem uformelt med hjemmelaget sitronmajones, sprø salat og et glass kjølig hvitvin.

Dette trenger du

Sitronmajones

  • 2 eggeplommer
  • 1 ts grov sennep
  • ½ ts flaksalt
  • 1–1 ½ dl smaksnøytral olje
  • ½ sitron, revet skall og saft
  • pepper

Sprø salat med vinaigrette

  • 2 hjertesalathoder
  • 1 sitron, saft
  • 1 ts sennep
  • 1 ss sitronmajones (den hjemmelagde)
  • 3 ss olivenolje
  • flaksalt

Frityrstekt akkar

  • ca. 600 g renset akkar, fersk eller tint
  • 2 egg
  • 2 dl panko paneringsmel
  • 4 ss maisenna
  • 1 ts flaksalt
  • 3 dl olje til fritering

Slik gjør du

Sitronmajones

  1. Pisk eggeplommer med sennep og salt.
  2. Tilsett oljen gradvis, mens du fortsetter å piske til majonesen tykner.
  3. Smak til med sitronskall og -saft og pepper.

Sprø salat med vinaigrette

  1. Skyll salaten og slyng den tørr.
  2. Rør sammen sitronsaft, sennep, sitronmajones og olivenolje, og smak til med salt og pepper.
  3. Vend vinaigrette inn i salaten.

Frityrstekt akkar

  1. Skjær akkarene i ringer på ca. ½ cm.
  2. Rør sammen eggene. Bland panko, maismel og salt.
  3. Vend akkaren først i egg og deretter i melblandingen.
  4. Varm opp oljen og stek ringene til de er gylne og sprø, 3–5 minutter.
  5. Legg de ferdige akkarringene på tørkepapir så de får renne av seg.

Servering

  1. Anrett akkarringer på et fat og dryss over flaksalt.
  2. Server med sitronmajones og salat.