© Tia Borgsmidt

Dampet brokkoli med sitronsmør og krønsj

De dekorative brokkoliniene får følge av sitronsmør og sprøtt surdeigsbrød. En kjapp og enkel munnfull eller forrett.

8 Munnfuller

Dette trenger du:

Krønsj

  • 200 g surdeigsbrød
  • 2 ss olivenolje flaksalt

Sitronsmør

  • 100 g smør
  • revet skall og saft av 1 sitron
  • 400 g brokkolini/aspargesbrokkoli
  • saft av 1⁄2 sitron

Slik gjør du:

Krønsj

  1. Skjær brødet i små terninger og vend dem i olivenolje.
  2. Legg brødbitene på et stekebrett med bakepapir, og dryss over flaksalt.
  3. Stek brødet sprøtt og gyllent i ovnen på 220 grader varmluft i ca. 8 min.
  4. Avkjøl brødet før du knuser det i mindre biter.

Sitronsmør

  1. Smelt smøret i en kjele. Tilsett revet sitronskall og smak til med sitronsaft.
  2. Skjær av den nederste enden av brokkoliniene, og damp dem i vann tilsatt sitronsaft i ca. 4 min. Hell deretter av vannet.
  3. Anrett dampet brokkolini på små tallerkener, hell over smøret og dryss krønsj på toppen.