Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Dampet brokkoli med sitronsmør og krønsj

De dekorative brokkoliniene får følge av sitronsmør og sprøtt surdeigsbrød. En kjapp og enkel munnfull eller forrett.

© Tia Borgsmidt

8 Munnfuller

Dette trenger du:

Krønsj

  • 200 g surdeigsbrød
  • 2 ss olivenolje flaksalt

Sitronsmør

  • 100 g smør
  • revet skall og saft av 1 sitron
  • 400 g brokkolini/aspargesbrokkoli
  • saft av 1⁄2 sitron

Slik gjør du:

Krønsj

  1. Skjær brødet i små terninger og vend dem i olivenolje.
  2. Legg brødbitene på et stekebrett med bakepapir, og dryss over flaksalt.
  3. Stek brødet sprøtt og gyllent i ovnen på 220 grader varmluft i ca. 8 min.
  4. Avkjøl brødet før du knuser det i mindre biter.

Sitronsmør

  1. Smelt smøret i en kjele. Tilsett revet sitronskall og smak til med sitronsaft.
  2. Skjær av den nederste enden av brokkoliniene, og damp dem i vann tilsatt sitronsaft i ca. 4 min. Hell deretter av vannet.
  3. Anrett dampet brokkolini på små tallerkener, hell over smøret og dryss krønsj på toppen.

Relaterte artikler