
Dampet brokkoli med sitronsmør og krønsj
De dekorative brokkoliniene får følge av sitronsmør og sprøtt surdeigsbrød. En kjapp og enkel munnfull eller forrett.
AvLone Kjær
8 Munnfuller
Dette trenger du:
Krønsj
- 200 g surdeigsbrød
- 2 ss olivenolje flaksalt
Sitronsmør
- 100 g smør
- revet skall og saft av 1 sitron
- 400 g brokkolini/aspargesbrokkoli
- saft av 1⁄2 sitron
Slik gjør du:
Krønsj
- Skjær brødet i små terninger og vend dem i olivenolje.
- Legg brødbitene på et stekebrett med bakepapir, og dryss over flaksalt.
- Stek brødet sprøtt og gyllent i ovnen på 220 grader varmluft i ca. 8 min.
- Avkjøl brødet før du knuser det i mindre biter.
Sitronsmør
- Smelt smøret i en kjele. Tilsett revet sitronskall og smak til med sitronsaft.
- Skjær av den nederste enden av brokkoliniene, og damp dem i vann tilsatt sitronsaft i ca. 4 min. Hell deretter av vannet.
- Anrett dampet brokkolini på små tallerkener, hell over smøret og dryss krønsj på toppen.