© Anders Schønnemann

Dadler med bacon - en klassisk tapas med en vri

Følg denne oppskriften, så vil du på ti minutter ha et hus som dufter av Spania.

Dadler i baconsvøp med hakkede mandler og dill

Man har liksom ikke vært i Spania hvis man ikke har prøvd hovedretten blant tapas: Dadler med bacon. Det gir naturligvis noe ekstra hvis den blir servert på en spansk restaurant med rødvin modnet på eikefat i glasset og flaminfomusikk i bakgrunnen. Men ikke fortvil: Dadler i bacon er enkelt å lage. Følg denne oppskriften, så vil du på ti minutter ha et hus som dufter av Spania.

Dette trenger du

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 6 friske dadler
  • 3 skiver bacon
  • 10 stykk spanske mandler
  • ½ ss dill, finhakket

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225°.
  1. Fjern stenene fra dadlene
  1. Klip eller skjær baconskivene i to.
  1. Rull bacon rundt hver daddel, og fest med tannpirker.
  1. Sett bacondadlene på en stekeplate med babepapir, og sett dem midt i ovnen. Bakes i ca 10 min, inntil baconet er sprøtt.
  1. Hakk mandlene helt fint.
  1. Legg dadlene på serveringsfat og dryss med mandler og dill.

De baconsvøpte dadlene kommer aller best til sin rett hvis de serveres lune.