© Tia Borgsmidt

Bruschetta med bønnekrem, spicy avokado og sprø kål

Bruschetta kan være mye mer enn den tradisjonelle med friske tomater. Vi går for en kremet mos av svarte bønner toppet med avokado, chipotle og sprø kål.

Bruschetta med bønnekrem, spicy avokado og sprø kål

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 bruschettaer

Bønnekrem

  • ¼ boks svarte bønner
  • ¼ hvitløksfedd
  • ¼ økologisk sitron
  • 1 ss olivenolje
  • flaksalt og pepper
  • 2 skive surdeigsbrød
  • ½ avokadoer
  • ¼ håndfull rød grønnkål
  • olivenolje
  • flaksalt og pepper

Sånn gjør du

  1. Hell av bønnene, og ha dem i en blender sammen med presset hvitløk, revet sitronskall og -saft samt olivenolje. Blend til du har en hummuslignende konsistens.
  1. Spe med olivenolje hvis du ønsker en jevnere konsistens.
  1. Smak til bønnekremen med flaksalt og pepper.
  1. Rist eller grill brødet.
  1. Del avokadoene, fjern steinene, og skjær i skiver.
  1. Topp brødet med bønnekrem og avokado og dryss over litt chipotle.
  1. Pynt med rød grønnkål og drypp over litt olivenolje.