Pisk eggehviten stiv, tilsett salt og 50 g sukker. Pisk til marengsen er smidig og elastisk.
Pisk eggeplomme og det resterende sukkeret luftig. Tilsett kremfløte og pisk til kremen er lett og luftig som pisket krem.
Finkutt bjørnebær i en blender eller med en stavmikser, og vend dem og eggehvitene i fløtekremen.
Samme fremgangsmåte med jordbæris.
Hell bjørnebærisen i en brødform kledd med plastfolie. Jevn ut overflaten. Hell deretter i jordbærisen, og jevn ut overflaten. Sett isen i fryseren til den begynner å stivne.
Lag kokos- og romis ved å piske eggeplommer, sukker, kokosmelk og lime sammen i en skål over et vannbad.
Pisk til kremen begynner å tykne.
Rør deretter i fløten, og smak til med Malibu-rom. Avkjøl og frys isen i en ismaskin til konsistensen er som softis. Har du ingen ismaskin kan du sette isen i fryseren i en skål, og fryse under jevnlig omrøring.
Legg isen i formen når den har softiskonsistens, jevn ut overflaten og sett tress-isen tilbake i fryseren til den er fast.
Del isen i fine stykker og server gjerne med ferske bær.
Hvit sjokoladesaus med en smak av Malibu-rom passer også ypperlig til.