Moderne tress-is

Prøv den klassiske tress-isen i en moderne og mye bedre utgave med bjørnebær og jordbær.

© Stine Christiansen

Is tricolore

10 porsjoner

Dette trenger du:

Bjørnebæris:

  • 1 eggehvite
  • 1 klype salt
  • 100 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • ¼ liter kremfløte
  • 100 g bjørnebær

Jordbæris

  • 1 eggehvite
  • 1 klype salt
  • 100 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • ¼ liter kremfløte
  • 125 g jordbær

Kokos- og romis

  • 2 eggeplommer
  • 75 g sukker
  • ½ boks vanlig kokosmelk
  • Saft og revet skall fra 1 lime
  • ¼ liter kremfløte
  • 2 ss Malibu-rom

Slik gjør du:

  1. Pisk eggehviten stiv, tilsett salt og 50 g sukker. Pisk til marengsen er smidig og elastisk.
  2. Pisk eggeplomme og det resterende sukkeret luftig. Tilsett kremfløte og pisk til kremen er lett og luftig som pisket krem.
  3. Finkutt bjørnebær i en blender eller med en stavmikser, og vend dem og eggehvitene i fløtekremen.
  4. Samme fremgangsmåte med jordbæris.
  5. Hell bjørnebærisen i en brødform kledd med plastfolie. Jevn ut overflaten. Hell deretter i jordbærisen, og jevn ut overflaten. Sett isen i fryseren til den begynner å stivne.
  6. Lag kokos- og romis ved å piske eggeplommer, sukker, kokosmelk og lime sammen i en skål over et vannbad.
  7. Pisk til kremen begynner å tykne.
  8. Rør deretter i fløten, og smak til med Malibu-rom. Avkjøl og frys isen i en ismaskin til konsistensen er som softis. Har du ingen ismaskin kan du sette isen i fryseren i en skål, og fryse under jevnlig omrøring.
  9. Legg isen i formen når den har softiskonsistens, jevn ut overflaten og sett tress-isen tilbake i fryseren til den er fast.
  10. Del isen i fine stykker og server gjerne med ferske bær.
  11. Hvit sjokoladesaus med en smak av Malibu-rom passer også ypperlig til.