
Moderne tress-is
Prøv den klassiske tress-isen i en moderne og mye bedre utgave med bjørnebær og jordbær.
AvGitte Heidi Rasmussen
Is tricolore
10 porsjoner
Dette trenger du:
Bjørnebæris:
- 1 eggehvite
- 1 klype salt
- 100 g sukker
- 1 eggeplomme
- ¼ liter kremfløte
- 100 g bjørnebær
Jordbæris
- 1 eggehvite
- 1 klype salt
- 100 g sukker
- 1 eggeplomme
- ¼ liter kremfløte
- 125 g jordbær
Kokos- og romis
- 2 eggeplommer
- 75 g sukker
- ½ boks vanlig kokosmelk
- Saft og revet skall fra 1 lime
- ¼ liter kremfløte
- 2 ss Malibu-rom
Slik gjør du:
- Pisk eggehviten stiv, tilsett salt og 50 g sukker. Pisk til marengsen er smidig og elastisk.
- Pisk eggeplomme og det resterende sukkeret luftig. Tilsett kremfløte og pisk til kremen er lett og luftig som pisket krem.
- Finkutt bjørnebær i en blender eller med en stavmikser, og vend dem og eggehvitene i fløtekremen.
- Samme fremgangsmåte med jordbæris.
- Hell bjørnebærisen i en brødform kledd med plastfolie. Jevn ut overflaten. Hell deretter i jordbærisen, og jevn ut overflaten. Sett isen i fryseren til den begynner å stivne.
- Lag kokos- og romis ved å piske eggeplommer, sukker, kokosmelk og lime sammen i en skål over et vannbad.
- Pisk til kremen begynner å tykne.
- Rør deretter i fløten, og smak til med Malibu-rom. Avkjøl og frys isen i en ismaskin til konsistensen er som softis. Har du ingen ismaskin kan du sette isen i fryseren i en skål, og fryse under jevnlig omrøring.
- Legg isen i formen når den har softiskonsistens, jevn ut overflaten og sett tress-isen tilbake i fryseren til den er fast.
- Del isen i fine stykker og server gjerne med ferske bær.
- Hvit sjokoladesaus med en smak av Malibu-rom passer også ypperlig til.