© Tia Borgsmidt

Marsipansnøball med praline

Utgangspunktet for de fine snøballen er en hjemmelaget marsipan. Den er enkelt å lage og smaker fantastisk. Og midt i snøballen gjem- mer det seg en liten myk nougatoverraskelse.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 stk

Marsipanrull (ca. 280 g)

  • 16 g mandler
  • ¼ ss honning
  • ¼ dl glukosesirup

Snøballer

  • ¼ marsipanrull
  • 8 g praliner fra Callebaut eller Valrhona
  • 12 g mørk sjokolade
  • ¼ dl eggehvite
  • 8 g melis
  • Tannpirkere

Slik gjør du

Marsipanrull

  • Skåld mandlene, og tørk dem godt.
  • Fordel dem på et stekebrett, og rist dem i ovnen ved 180 oC i cirka 10 minutter, til de er gylne.
  • Ha mandlene i en blender/ kjøkkenmaskin, og lag mandelmel.
  • Tilsett honning og sirup, og kjør til massen samler seg.
  • Rull marsipanen sammen, og pakk den i matpapir.
  • La marsipanrullen ligge i kjøleskap i minimum 1 time.

Oppbevares kaldt til den skal brukes.

Snøball

  • Skjær marsipanen ut i 25 skiver. Trykk dem litt flate, og legg en lite skje med praline på skivene. Brett sammen, og trill til små baller. Sett en lille tannpirker i hver ball.
  • Temperer sjokoladen, og dypp ballene i sjokolade. Sett dem på et liten rist, slik at de drypper av og ikke får «føtter».
  • Ha eggehvitene i én bolle, og melis i en annen. Vend konfekten først i eggehvite, og deretter raskt i melis, slik at de ser ut som en snøball. Pass på at du ikke ruller dem i for mye melis.
  • La snøballene tørke før du serverer.