© Tia Borgsmidt

Makroner med sjokolade-lakriskrem

Søte, silkemyke franske makroner med sjokolade-lakriskrem er delikate småkaker til kaffen.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 makroner

Makroner

  • 4½ g mandelmel
  • 7½ g melis
  • 5 g eggehvite
  • 2½ g sukker

Sjokolade-lakriskrem

  • 15 g mørk sjokolade
  • ⅓ dl kremfløte
  • 5 g lakrissirup

Slik gjør du

Makroner

  • Bland mandelmel og melis i en bolle
  • Ha eggehvite og sukker i en annen bolle, og pisk på laveste hastighet i 3 minutter til marengsen danner myke topper.
  • Vend melblandingen forsiktig inn i marengsmassen.
  • Ha kakerøren i en sprøyte-pose med rund tut, og sprøyt 40 små runde kaker på et stekebrett kledd med bakepapir. Alternativt kan du bruke en silikonmatte. Kakene skal ha en diameter på 3–4 centime- ter. La dem tørke cirka 30 minutter i romtemperatur før de bakes.
  • Bak ved 160 oC i cirka 12 minutter. Sett til avkjøling.

Sjokolade-lakriskrem

  • Hakk sjokoladen, og ha den i en bolle. Varm fløte og lakrissirup til kokepunktet, og hell det over sjokoladen. Rør sjokoladen jevn og blank med en slikkepott, og kjør den deretter med stavmikser. Sett kremen i kjøleskapet til den har stivnet og er fast nok til å jobbe med.

Ha kremen i en sprøytepose med tut, og sprøyt små topper på halvparten av kakebunnene. Legg deretter to kaker sammen, bunn mot bunn. Oppbevar makronene i kjøleskapet.