Søte, silkemyke franske makroner med sjokolade-lakriskrem er delikate småkaker til kaffen.
Av
Lone Kjær
— 21. november 2023
Unngå at skjermen slukker
Ingredienser
2
makroner
Makroner
4½
g
mandelmel
7½
g
melis
5
g
eggehvite
2½
g
sukker
Sjokolade-lakriskrem
15
g
mørk sjokolade
⅓
dl
kremfløte
5
g
lakrissirup
Slik gjør du
Makroner
Bland mandelmel og melis i en bolle
Ha eggehvite og sukker i en annen bolle, og pisk på laveste hastighet i 3 minutter til marengsen danner myke topper.
Vend melblandingen forsiktig inn i marengsmassen.
Ha kakerøren i en sprøyte-pose med rund tut, og sprøyt 40 små runde kaker på et stekebrett kledd med bakepapir. Alternativt kan du bruke en silikonmatte. Kakene skal ha en diameter på 3–4 centime- ter. La dem tørke cirka 30 minutter i romtemperatur før de bakes.
Bak ved 160 oC i cirka 12 minutter. Sett til avkjøling.
Sjokolade-lakriskrem
Hakk sjokoladen, og ha den i en bolle. Varm fløte og lakrissirup til kokepunktet, og hell det over sjokoladen. Rør sjokoladen jevn og blank med en slikkepott, og kjør den deretter med stavmikser. Sett kremen i kjøleskapet til den har stivnet og er fast nok til å jobbe med.
Ha kremen i en sprøytepose med tut, og sprøyt små topper på halvparten av kakebunnene. Legg deretter to kaker sammen, bunn mot bunn. Oppbevar makronene i kjøleskapet.