© Tia Borgsmidt

Julekrydderkake med hvit sjokolade

Krydderkaken er enkel å bake, den er saftig og har en delikat smak av krydder og calvados. Oppbevarer du kaken i en lufttett beholder, holder den seg fersk lenge.

Julekrydderkake med hvit sjokolade

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Krydderkake

  • 30 g mykt smør
  • Revet skall av 1 økologisk appelsin
  • 10 g mørk sirup
  • 30 g sukker
  • ½ egg
  • 45 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • ½ ts malt kanel
  • ¼ ts malt kardemomme
  • ¼ ts ingefær
  • ¼ ts malt nellik
  • ¼ dl ferskpresset appelsinsaft
  • ¼ dl calvados

Hvit sjokoladetopping

  • 12 g sukker
  • ¼ ss glukosesirup
  • ¼ dl helmelk
  • 14 g hvit sjokolade
  • 6 g hvit sjokolade til sjokoladespon

Slik gjør du

Krydderkake

  • Sett ovnen på 180 oC. Smør en springform, cirka 20 centimeter i diameter, og dryss med hvetemel. Bank overskytende mel ut av formen.
  • Pisk smør, appelsinskall, sirup og sukker til det er luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, og fortsett til du har en jevn røre.
  • Sikt hvetemel i en bolle, og bland i bakepulver og krydder. Vend de tørre ingrediensene inn i røren vekselvis med appelsinsaft og calvados.
  • Fordel røren i formen, og bak kaken i 45–50 minutter. Bruk en strikkepinne for å kjenne om den er ferdig. Henger det litt røre igjen på pinnen, steker du den litt til.
  • Avkjøl kaken i formen i cirka 10 minutter. Vend den deretter ut på en rist, og sett den til side til den har romtemperatur.

Hvit sjokoladetopping

  • Ha sukker, glukosesirup og melk i en kjele, og varm opp til rett under kokepunktet.
  • Hakk sjokoladen, og ha den i en bolle med høye kanter. Ta den varme blandingen av platen, og hell den over sjokoladen.
  • Bruk en stavmikser og bland mens du holder bollen på skrå, slik at du unngår luftbobler. Avkjøl til romtemperatur.
  • Hell sjokoladen forsiktig over kaken, litt om gangen, slik at kaken suger til seg sjokoladen. Lag spon av den resterende sjokoladen, og dryss over kaken før servering.