© Tia Borgsmidt

Cæsarsalat med kylling og kål

Klassiker med en utrolig appetittlig og god tvist: ristet surdeigsbrød toppet med sprø kål og pankopanert kylling.

Kylling cæsar med kål

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Pankopanert kylling

  • 2 kyllingbryst
  • 25 g hvetemel
  • egg
  • 50 g pankorasp
  • Flaksalt og pepper
  • ½ dl smaksnøytral olje til steking

Dressing

  • ½ liten bunt persille
  • ½ eggeplomme
  • Saft av ½ sitron
  • ½ ts dijonsennep
  • ½ dl olivenolje
  • Flaksalt og pepper

Kål

  • ½ spisskål
  • ¼ ts flaksalt
  • ¼ ts sukker
  • 25 g revet parmesanost

Diverse

  • 2 skive surdeigsbrød
  • Eventuelt urter til pynt

Slik gjør du:

Pankopanert kylling

  • Bank kyllingbrystene litt flate. Vend dem i hvetemel, så sammenpisket egg og deretter pankorasp tilsatt flaksalt og pepper.
  • Varm oljen i en stekepanne, og stek brystene i 5–7 minutter på hver side. De skal bli gjennomstekte og gylne.

Dressing

  • Skyll persillen, og tørk den godt. Ha alle ingrediensene i en blender, og kjør til du har en dressing. Smak til med flaksalt og pepper.

Kål

  • Snitt kålen grovt. Dryss på flaksalt og sukker, og masser den godt. Vend kål med dressing og nyrevet parmesanost. Gjem litt av osten til servering.

Servering

  • Rist brødet, og topp med kål og kylling. Dryss parmesanost over, og pynt eventuelt med friske urter.