Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Brød med epler og hasselnøtter

Dette rustikke brødet med epler og hasselnøtter er utrolig godt til ost – eller bare smør og syltetøy – og så pynter det opp bordet så fint!

© Tia Borgsmidt

1 stort brød

Dette trenger du:

  • 2 ½ dl skummet kulturmelk
  • 25 g gjær
  • 1 ss honning
  • 2 ts salt
  • 2 epler, ca. 150 g
  • 50 g hasselnøtter
  • 200 g fullkornshvetemel
  • 150–200 g økologisk hvetemel
  • 1 eple til pynt
  • 2 ss hasselnøtter til pynt

Slik gjør du:

  1. Hell melk i en bolle og løs opp gjæren.
  2. Tilsett honning og salt.
  3. Riv eplene på den grove siden av et rivjern og ha i deigen sammen med hasselnøtter, fullkornshvetemel og rør sammen.
  4. Elt inn økologisk hvetemel til deigen er glatt og smidig, men fortsatt ganske våt. Dekk til og la deigen heve på et lunt sted i ca. en time.
  5. Hell deigen ut på meldrysset benk og form den til et stort brød.
  6. Legg det på et stekebrett med bakepapir. Legg over et fuktig kjøkkenhåndkle og la brødet etterheve i ca. 30 min.
  7. Skjær eplet i tynne skiver og fordel dem oppå brødet.
  8. Dryss over hakkede hasselnøtter.
  9. Stek brødet på nederste rille i forvarmet ovn på 225 grader varmluft i cirka 30 minutter.
  10. La brødet avkjøles på rist før det skjæres i skiver.

Relaterte artikler