
Brød med epler og hasselnøtter
Dette rustikke brødet med epler og hasselnøtter er utrolig godt til ost – eller bare smør og syltetøy – og så pynter det opp bordet så fint!
AvLone Kjær
1 stort brød
Dette trenger du:
- 2 ½ dl skummet kulturmelk
- 25 g gjær
- 1 ss honning
- 2 ts salt
- 2 epler, ca. 150 g
- 50 g hasselnøtter
- 200 g fullkornshvetemel
- 150–200 g økologisk hvetemel
- 1 eple til pynt
- 2 ss hasselnøtter til pynt
Slik gjør du:
- Hell melk i en bolle og løs opp gjæren.
- Tilsett honning og salt.
- Riv eplene på den grove siden av et rivjern og ha i deigen sammen med hasselnøtter, fullkornshvetemel og rør sammen.
- Elt inn økologisk hvetemel til deigen er glatt og smidig, men fortsatt ganske våt. Dekk til og la deigen heve på et lunt sted i ca. en time.
- Hell deigen ut på meldrysset benk og form den til et stort brød.
- Legg det på et stekebrett med bakepapir. Legg over et fuktig kjøkkenhåndkle og la brødet etterheve i ca. 30 min.
- Skjær eplet i tynne skiver og fordel dem oppå brødet.
- Dryss over hakkede hasselnøtter.
- Stek brødet på nederste rille i forvarmet ovn på 225 grader varmluft i cirka 30 minutter.
- La brødet avkjøles på rist før det skjæres i skiver.