© Anders Schønnemann

Andeconfit med sellerimos, timianplommer og smør

Lag saftig and med spennende tilbehør.

1. januar 2015 av Lone Kjeller

 

Confit de canard tar litt tid å lage, men det er det jammen verdt. Tilbered gjerne kjøttet i forveien og varm opp like før servering.

 

Confitert and

4 andelår

4 kvaster frisk timian

40 g sukker

2 ss salt

pepper

andefett, til å dekke andelårene

 

Kremet sellerimos

1⁄2 sellerirot

1 bakepotet

1 fedd hvitløk 20 g smør

1 dl lettmelk salt og pepper

 

Timianplommer

300 g plommer 20 g smør

1 ss eddik

1 ss sukker

4 kvaster timian

brunet smør

 

Gni andelårene inn med timian, sukker, salt og pepper og legg dem i en frysepose. La lårene marinere i kjøleskapet i cirka 1 døgn. Børst andelårene fri for timian, sukker og salt og legg dem i en gryte. Dekk med andefett og kok andelårene på svak varme i ca. 3 timer.

Avkjøl lårene i andefettet, og oppbevar dem slik til de skal serveres. Det er viktig at du har nok andefett til at det dekker lårene. Skrell sellerirot og poteter og skjær begge i terninger. Ha i en gryte sammen med presset hvit- løk og hell over vann til grønnsakene er dekket. Kok til det er mørt. Hell av vannet og mos grønn- sakene sammen med smør og melk til en kremet konsistens. Smak til med salt og pepper.

Halver plommene, fjern steinene og del i fire. Smelt smør og stek plommene på høy varme i et par minutter. Tilsett eddik og la fordampe. Dryss sukker over plommene og bland forsiktig. Ta plommene av varmen og ha i frisk timian. Lun andelårene i panne eller i ovn. Brun smøret. Server anden med sellerimos, plommer og smør.

Kanskje du også er interessert i...