7 fine spisesteder i Oslo for deg som er opptatt av design

Vi har tatt på oss designbrillene og plukket ut noen av våre favoritter når det kommer til spisesteder i Oslo. For hva er vel bedre enn å nyte god mat samtidig som du kan la deg inspirere av vakker design og interiør?

Café Platz

Café Platz er designet av Snøhetta og ligger idyllisk til like ved vannet i Oslobukta. Interiøret er inspirert av de omkringliggende omgivelsene med havet som et sentralt designelement. Vi anbefaler særlig å ta turen innom på søndager, da får du nemlig lekker brunch fra 12.00 til 17.00 – og på menyen finner du alt fra lekkert surdeigsbrød og avokadosandwich til spicy eggerøre og baba ghanoush.

KUMI

Høyt under taket, store vinder med masse lys og en gjennomført materialpalett bestående av eik, tegl og og florlette tekstiler. Bedre blir det vel ikke? Hos Kumi serverer de lekre retter hver dag. Maten er vegetarisk og vegansk, og basert på økologiske og lokale råvarer uten tilsetningsstoffer, kjemikalier og raffinert sukker.

På jakt etter en god restaurant i Oslo? Se Costumes favoritter!

Altas Brasserie og café (Amerikalinjen)

På Amerikalinjens egen restaurant Atlas er interiøret elegant, gjennomført og inspirert av ulike epoker fra 1919 til 1970- og 1980-tallet. I vår- og sommersesongen har de uteservering på gateplan og resten av året kan du slappe av under glasstak i hotellets frodige bakgård.

Gaia Oslo

Hos Gaia Oslo kan du ta infrarød sauna, delta på yogatimer eller unne deg en velværebehandling før du nyter smakfulle plantebaserte retter som nesten er kunstverk i seg selv. Det vakre lokalet er verdt besøket alene.

Sorgenfri bar

I de fine lokalene til Sorgenfri Bar er det hovedsakelig kaffe og vin som serveres, men innimellom har de spennende samarbeid hvor de også tilbyr lekre plantebaserte retter.

The Vandelay

Kanskje best mest populære stedet for en helgebrunch i Oslo. Skal du spise her, må du forberede deg på å booke bord flere uker i forveien. På The Vandelay serveres det alt fra avokadotoast, pannekaker, egg og granola. Brunch får du hver lørdag og søndag mellom klokken 09.00-16.00