Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Julekake med valnøttmarsipan

Inviter gode venner eller overrask greie kollegaer med deilig bakverk! Nybakt julekake faller garantert i smak...

Julekake med valnøttmarsipan

© Anders Schønnemann

Server gjerne før den er helt avkjølt. Kaken blir dessuten pen med litt pynt av melisglasur!
Til 2 store kaker:

MARSIPAN:

valnøtter 200 g
sukker 100 g
eggehviter 2 stykk
smør 50 g

DEIG:

melk ¼ l
eggeplommer 2 stykk
sukker 1 ss
gjær 50 g
kardemomme 1 ts malt
hvetemel 500 g
smør, kaldt 400 g
rosiner 1-2 dl
egg 1 stykk til pensling

1) Mal valnøttene til grovt mel, og tilsett sukkeret, eggehvitene og smøret. Sett deretter marsipanen til side.

2) Bland melken, eggeplommene, sukkeret, gjæren og kardemommen i en bolle, og pisk sammen. Rør inn ca. 400 g mel. Hvis deigen er veldig våt, tilsetter du mer mel.

3) Kjevle deigen ut til en firkant på 35 x 35 cm, ca. ½ cm tykk. Skjær smøret i helt tynne skiver, gjerne med en ostehøvel. Fordel smøret på 2/3 av deigen.

4) Brett deigen sammen i tre lag, delen uten smør brettes inn først. Kjevle deigen ut en gang til, og brett den sammen på samme måte. Del deretter deigen i to, og kjevle hver deig ut til en firkant, som legges på hvert sitt stekebrett.

5) Smør halvparten av valnøttmarsipanen ut på midten av det ene emnet, og dryss halvparten av rosinene på. Brett alle de fire hjørnene inn til midten av deigen. Gjør det samme med neste emne. La deigene heve i 45 minutter.

6) Sett varmluftsovnen på 225 grader. Pensle med egget. Stek kakene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Flere fristelser

© Bo Bedre

Flere herlige oppskrifter finner du i desemberutgaven av Bo Bedre, hvor vi bl.a. viser hvordan du kan imponere julegjester med mazariner med kaffe og appelsin, vaniljeis med nougat og appelsinskall, og mye, mye mer.

Og hvorfor ikke sette en ekstra spiss på sammenkomsten ved å servere bakverket i stilig keramikk, en av de hotteste trendene akkurat nå?

Les alt om både stentøy og søte fristelser i vår desemberutgave, i butikk frem til 16. desember 2012!

Relaterte artikler