11 bærekraftige tekstiler til hjemmet

Her er noen tips til ditt neste bærekraftige innkjøp til hjemmet.

Grønnere innredning

Bærekraft har fortsatt høy prioritet i 2019, noe som betyr at det stadig kommer flere alternativer som skåner miljøet - også innen innredning.

Vi har samlet 11 eksempler på bærekraftige tekstiler, slik at du kan ta bedre vare på miljøet uten å gå på kompromiss med design og estetikk.

Les også: 8 detaljer som avslører om du kan kunsten å innrede

© Tekla
© Tekla

Tekla Fabrics

Det enkle og delikate sengetøyet i sarte farger er en del av Teklas "Organic Cotton Percale" kolleksjon. Materialene er miljøvennlige med OEKO-TEX® sertifisert økologisk bomull og uten kjemikalier.

Sengetøy, fra 255 kr., TEKLA.

© CoffeeSock®

Gjenbrukbart kaffefilter

CoffeeSock® er gjenbrukbare kaffefiltre i 100% GOTS sertifisert økologisk bomull. I stedet for å bytte ut kaffefiltret etter hver brygging, kan disse skylles opp og brukes om igjen og om igjen.

Kaffefilter, 189 kr., BE:ECO.

© Ferm Living

Strikkede oppvaskkluter

Disse fine og fargerike oppvaskklutene tar hensyn til miljøet, praktisk bruk og design. Klutene er designet av Ferm Living med den hensikt å skape et miljøvennlig alternativ til de mer konvensjonelle tekstilene i husholdningen. 100% bomull.

Oppvaskklut, 149 kr., Ferm Living hos Illums Bolighus.

© Color & Co

Bambusgardiner

Flere og flere bruker bambus i innredningen, som et elegant og samtidig bærekraftig materiale. Bambusgardiner er et miljøvennlig alternativ til vanlige gardiner, ettersom bambus frigjør mer oksygen enn noen annen plante og derfor bidrar positivt til CO2-utviklingen.

Bambusgardin, fra 949 kr., Color & Co

Resirkulert plast

Norske Heymat ble startet i 2015 og har hatt en eventyrlig suksess siden den gang. Matten Stein er produsert av 100 % resirkulert plast, med grov overflate og sklisikkert underlag av SBR gummi. Matten er av slitesterk industrikvalitet med spesielt god absorberings- og oppsamlingsevne, og egner seg særlig godt utendørs.

Designer Kristine Five Melvær vant Årets tilbehør under Bo Bedre Designpris 2019 med Heymat+ kolleksjonen.

Dørmatte Stein Heymat+, Mål 60x90 / 87x130 cm, fra kr. 1450, Heymat hos Lunehjem.no

© Natural Living

Miljøvennlig alternativ til plastfolie

Bee Green Wraps er håndlagede gjenbrukbare biovoksark til innpakning av mat. Wrapsene kommer i ulike størrelser og mange flotte mønstre og farger. Bivoks er naturlig antibakteriell og er perfekt til oppbevaring av matvarer som grønnsaker og frukt, ost, nistemat, nøtter og brød. Wrapen gjør også at maten holder seg lengre og forebygger derfor matsvinn.

Bee Green Wraps, fra 69 kr., BE:ECO

© Aiayu

Pysjamas

Sov med god samvittighet i denne lekre og komfortable pyjamasen laget i 100% økologisk bomull.

Pysjamas, 1795 kr (ekskl. frakt), Aiayu hos Cahetu.no

© Tekla

Lekkert frottéhåndkle

Vil du unne deg selv litt ekstra bør du investere i Teklas ultramyke kvalitetshåndklær. De er tilgjengelige i organisk og OEKO-TEX-sertifisert frotté bomull og kan fås i mange vakre farger.

Organic Terry Towel, fra 189 kr., TEKLA.

© Natural Living

Frukt- og grønnsaksnett

Erstatt plastikkposer og papir med et mer miljøbevisst valg. Ecobags' økologiske bomullsposer kan for eksempel brukes til oppbevaring av frukt og grønt eller til å pakke inn og eventuelt fryse brød og annet bakverk.

Bommulspose fra ECOBAGS®, fra 45 kr., Agent M

Bambushåndkler

REN bambushåndklær er laget av 60% organisk dyrket bambus og 40% bomull

Sett med 4 håndklær, kr. 499 fra Dun of Norway.

© Shopdora

Fine kjøkkenhåndklær

Et kjøkkenhåndkle i økologisk bomull, som både utsmykker hjemmet, er praktisk og selvfølgelig bærekraftig.

Khadi kjøkkenhåndkle 2 stk, 395 kr., Aiayu hos Cahetu.