Slik lager du en innendørs urtehage

Drømmer du om en liten urtehage, men mangler balkong eller terrasse? Her finner du inspirasjon til hvordan du kan dyrke en innendørs!

Heng krydderurtene i vinduet

Krydderurter trives best med mye lys. Derfor er det helt perfekt å ha urtene hengende i vinduet. Samtidig skaper du også mer plass i vindusskjermen. Pottene er fra IKEA og koster 99 kr. stk.

Utnytt veggen

Når du lar urtene vokse innendørs, kan du med fordel utnytte høyden og la urtene henge på veggen - slik som på bildet. Det er både praktisk og dekorativt! Du kan finne lignende plantekasse og kjøkkenstang hos Ferm Living.

Benytt deg av alternativ oppbevaring

Skap en rustikk stil i urtehagen ved å bruke oppbevaringsbokser i metall som potter, og ved å la disse stå i vinduskarmen. Du kan finne lignende bokser hos A. C. Perch's Thehandel, som koster 45 kr. stk.

Bruk en hylle

Plasser urtehagen på en hylle over et vindu med mye sollys. På denne måten skaper du en fin urtehage uten å bruke for mye plass. Hos By TIKA kan du finne en lignende hylle, som koster fra 1699 kr.

La teknologien fikse det

La fremtiden flytte inn med denne smarte Click and Grow, hvor veksten av din urtehage skapes av teknologi! Du skal kun plante de medfølgende kapslene med urtene dine, og resten skjer helt av seg selv - helt uten sollys!

Inspirert av vertikale plantevegger

Har kjøkkenet ditt en bar vegg, kan du definitivt pynte veggen med en vertikal hage. Sett opp en tavle på deler av veggen, så får du i tillegg en kreativ huskeliste! Urtehagen på bildet er et DIY-prosjekt, men dersom du ikke er helt gjør-det-selv-typen, kan du fint kjøpe deg en vertikal hage. Du får de hos Biltema fra 50 kr.

Dyrk urtene dine i et veksthus

Tankene bak dette veksthuset er at det skal være lite nok til å oppbevares innendørs, men stort nok til å huse en mini-hage. La dine små spirer vokse seg store i dette lille drivhuset, samtidig som du piffer opp interiøret! Veksthuset du ser på bildet er fra Design House Stockholm og forhandles hos Illums Bolighus fra 2.795 kr.

Benytt deg av en plantestige

Gi urtene et løft ved å plassere de på en stige. På denne måten blir urtene en kreativ del av interiøret i hjemmet. Plantestigen er fra IKEA og koster 499 kr.

Urtehage på veggen

La urtene dine pynte veggen ved hjelp av en pall. Kombinasjonen av lekre krukker og rått treverk fra pallen skaper personlighet i innredningen. Du finner lignende urtepotter hos Hübsch. Potten er beregnet til å henge på en vegg, og selges hos ConcreteInterior.

LES OGSÅ