7 lysende nyheter til dine utendørs omgivelser

Med utebelysning kan du skape en vakker belysning til din hage. Her får du de 7 største nyhetene til lys i mørket.

Inngang og sikkerhet

Det viktigste utelyset er det ved hoveddøren. Der bør du sørge for å ha godt lys, slik at det føles enkelt å orientere seg og trygt å komme hjem. En enkel måte å tilføre belysning ved inngangen er å installere noen vegghengte lamper.

På bildet over er to vegghengte lamper fra Light-Point plassert like ved inngangspartiet. Lampen heter Faced og har et spennende asymmetrisk design i aluminium.

Faced, 6.395 kr., Lampemesteren

Guide til god udendørsbelysning
© Louis Poulsen

Vakre skygger

Louis Poulsen lanserer Bysted Garden - som er et godt eksempel på at utelys ikke bare trenger å være en liten lampe ved husnummeret.

Bysted Garden, 4.315 kr., Louis Poulsen

© Catellani & Smith

Lys på Terrassen

Hvis man skal nyte de lange skandinaviske sommernettene til fulle, er det viktig med god og behagelig belysning på terrassen. Det kan også være en fordel med ute lys i de mørke vintermånedene. Det enkleste er å sette lamper på muren eller veggen.

På bildet ses lampeserien Syphasera av Enzo Catellani. Lampene forsvinner nesten inn i omgivelsene og ligner små ildfluer. Det diskré og varme lyset skaper en magisk opplevelse.

Du finner dem her

Guide til god udendørsbelysning
© Fermod

Lampe på piknik

En av tidens helt store lampetrender – den mobile lampen man kan ta med på tur. Her en ny utgave av Balad-lampen fra Fermod av Tristan Lohner.

Balad, 1.045 kr., Royaldesign

Flyttbar lampe

Bærbare og oppladbare lamper er praktiske til utendørs bruk. Etter hvert har også mange produsenter kommet med ulike lamper i spennende design. Fordelen med en bærbar lampe er at du slipper å tenke på strømtilførsel. Det gjør også at du enkelt kan flytte den rundt etter situasjon og behov.

På bildet over ser du PC Portable Lamp fra HAY – en liten og nett lampe som er oppladbar og passer perfekt på terrassen.

PC Portable Lampe, 949 kr., HAY

Guide til god udendørsbelysning
© Catellani & Smith

Håndlaget

Medousê er en utendørs lampeserie av Enzo Catellani for Catellani & Smith. Glasset formes i hånden før det er helt avkjølt for å skape den unike overflaten.

Finn en forhandler av lampen her

Guide til god udendørsbelysning
© Flos

Det mobile lys

Med In Vitro Unplugged gjør stjernedesigneren Philippe Starck det enkelt å flytte lyset rundt i uterommet. Lyskilden i lanternen har alltid vært skjult av en skjerm i glass, men det endrer Starck ved å gjøre selve glasset til lyskilden. Til serien In Vitro finnes både vegg- og taklamper i samme minimalistiske design.

In Vitro Unplugged, 11.410 kr., Flos

LES OGSÅ