© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

15 forslag til balkongen du går og drømmer om

Vi har funnet noen av de fineste balkongene som du kan la deg inspirere av.

Drømmebalkongen

Balkongen kan ha mange funksjoner - den kan for eksempel være en avslappende oase innredet med loungemøbler eller et hyggelig rom til middager i godt selskap innredet med en praktisk spiseplass.

Uansett funksjon, er det viktig å skape en hyggelig og innbydende stemning på balkongen. Dette kan gjøres med stearinlys, hyggelige lanterner, lyslenker, fine puter samt massevis av tepper og naturligvis et hav av grønne planter og fargerike blomster.

Vi har samlet 15 forslag på balkonger til deg som du kan la deg inspirere av når du skal innrede din helt egen drømmebalkong hjemme.

Gode utemøbler

Ingenting er som å lene seg tilbake i solkarmen om sommeren og lytte til livet utenfor, kjenne duften av naturen og bare senke skuldrene. Da må man selvfølgelig også ha noen gode utemøbler man kan slappe av i - med noen myke puter og kanskje noen varmende pledd til sommerkveldene.

En egen oase

Forskning har vist at bli blir mindre stresset av å være ute i naturen og skogen. Så hvorfor ikke invitere naturen inn på din egen balkong? Hvis du har et par kvadratmeter til overs, kan du med god samvittighet investere i noen forskjellige blomster. Møbler og andre materialer kan dessuten også være i naturmaterialer, slik at det hele er i balanse.

Multifunksjonelt

Man trenger faktisk ikke den største plassen for å innrede flerfunksjonelt. Hvis du både gjøre plass til en liten sofakrok og et tebord, kan bruke balkongen til både å slappe av alene med en god bok, og også invitere til brunsj eller et glass vin.

En egen sone

Hvis du er en av de heldige som har en stor balkong til rådighet, kan du la kreativiteten slippe litt mer løs. Bruk balkongen som et ekstra rom - eller en sone - spesielt innredet til dine behov.

Kanskje ønsker du å drømme deg bort til spaopphold eller varmere strøk? Eller kanskje ønsker du et sted du kan male om sommeren? Finn møbler og dekor som lar tankene flyte av sted.

For de sosiale

Hvis du har en liten balkong, handler det om å utnytte plassen best mulig. Det er kanskje ikke så mye plass til store planter, flott dekor eller forskjellige lyskilder, men balkongen kan enkelt bli en sosial liten plass allikevel.

Gå til innkjøp av et par små stoler og et lite bord, så har du egentlig alt du trenger til å hygge deg med en venn og en kopp kaffe. Det er jo hva man gjør det til selv!

LES OGSÅ

Utnytt kvadratmeterne

Vi i Bo Bedre elsker praktiske løsninger - som også er estetiske. Hvis du synes det er bortkastet plass å kjøpe noen upraktiske hagemøbler, så kan du jo faktisk ta hendene fatt selv.

Gå til anskaffelse av noen europaller som du setter over hverandre, og kjøp noen myke og deilige puter. Innred med masse deilige tepper og puter, og vipps - så har du en hel "sofagruppe" på balkongen din.

Harmoniske farger og materialer

På lik linje med naturen, er det også bevist at harmoniske farger og materialer reduserer stress. Hvis du anser deg selv som en estetiker, anbefaler vi å gå litt grundig til verks når du skal innrede balkongen din.

Hold deg til duse farger i samme nyanser, eller se til fargelæren for å kombinere komplementærfarger. Vi lover at du kommer til å merke harmonien.

Hold det enkelt

Less is more. Det er faktisk en god del sannhet i utsagnet - spesielt når det kommer til små arealer. Hold innredningen på den lille balkongen din enkel med et par detaljer som fungerer som fokuspunkt. Så slipper du at balkongen føles rotete og stressende.

Grønne fingre

Elsker du alt som heter planter, blomster, busker og trær? Gjør om balkongen din til et hobbyverksted - kjøp plantekasser, potter og jord, kanskje får du til og med plass til et lite drivhus? Fordyp deg i planteverden og utnytt den ekstra plassen til noe du vanligvis ikke ville brukt et rom inne på!

Mørk minimalisme

Gjør noe unikt med balkongen din og innred den til et luksuriøst område uten for mye støy i omgivelsene. Kjøp for eksempel noen mørke gulvplater fra IKEA, noen geometriske planteskjulere i samme farge og hold belysningen dempet og hyggelig.

Her vil du garantert kose deg med noe godt i glasset etter mørkets frembrudd.

Se til romantikken

Øyet vårt elsker farger og spill - noe romantikkens historikere visste. Velg møbler i lys bast eller hvit messing, vakre blomster og planter, hjemmesydde tepper og puter med blonder.

Skal det være en kopp te?

Hovedplassen om sommeren

Elsker du også å være ute de dagene man først har mulighet i dette landet? Gjør balkongen til hovedrommet om sommeren. Går du til investering av en markise eller en stor parasoll, kan du også være der når det regner.

Bruk store sittemøbler med plass til hele familien eller vennegjengen, bord med plass til å spise middag, ekstra puffer og god belysning. Kanskje får du plass til en hengekøye i tillegg?

LES OGSÅ

God belysning

Ingenting skaper steming som et par gode lyskilder. Gå for en dempet belysning ved å bruke små lamper du setter eller henger rundt på balkongen din, eller bruk større lamper med oransje eller dempede lyspærer. Som en ekstra bonus kan du investere i et par batteridrevne te- og stearinlys også.

Egentid

Vi har samlet sammen flere tips til hvordan du kan gjøre balkongen din mest sosial som mulig, men kanskje du vil beholde plassen helt for deg selv? Kjøp deg en enkeltmannskøye eller den helt perfekte stolen til avslapning. Legg fra deg telefonen inne og sett på litt god musikk - så er du garantert litt kvalitetstid for deg selv.

Spar plass

Det finnes overraskende mange måter man kan utnytte og spare plassen på - man må bare tenke litt kreativt. Bruk eksempelvis sittegruppen som oppbevaringplass som du bare kan løfte opp når du behøver. Gå til innkjøp av et sammenleggbar bord som du kan legge ned når du ikke bruker det, så har du plutselig bittelitt ekstra plass å boltre deg på.