Vinneren av Norges største designpris 2019

Den prestisjefylte Scheibler-prisen for design deles i år ut til designer Stine Aas.

Scheibler-prisene i design og kunsthåndverk deles ut i samarbeid med Nasjonalmuseet, og er Norges største priser på området. Stiftelsen Scheiblers formål er å støtte samfunnsnyttige og kulturelle tiltak, og de deler årlig ut midler til konkrete prosjekter med en særlig vekt på sosiale tiltak.

Bærekraftige materialer står sentralt hos årets vinnere som er Stine Aas innen design og Toril Bonsaksen innen kunsthåndverk.

Stine Aas er en av Norges fremadstormende designere, og har i løpet av få år designet en rekke møbler, lamper og objekter. Designene er enkle, nyskapende og elegante. Aas lar seg inspirere av den hverdagslige interaksjonen mellom objekter og mennesker. Objektene har derfor fokus på form og funksjon, og kombineres med egenutviklede farger.

Aas er utdannet fra Kunsthøgskolen i Bergen med en MA i møbeldesign, og har base i Bergen. Hun har også opparbeidet seg internasjonal anerkjennelse gjennom flere utstillinger i blant annet Los Angeles, New York, London, Helsinki og Milano.

© Trine Hisdal / Styling Kraakvik D’Orazio

De fleste av hennes design er produsert av norske Northern, og inkluderer stolen “Oaki” og lampen “Alter”. Sistnevnte er laget av miljøvennlig aluminium. Utover disse har Stine utviklet hverdagsobjekter som kannen “Grab” og knaggholderen “Nest”.

Vi gratulerer så mye med den prestisjefylte anerkjennelsen!