Skandinavia møter Japan i Kinfolks nye kontorer

Det toneangivende livsstilsmagasinet Kinfolk har fått nytt galleri og kontor midt i København. Som seg hør og bør er ingenting i interiøret overlatt til tilfeldighetene.

© Norm Architects

Magasinet Kinfolk ble startet i hipsterhovedstaden Portland i USA i 2011, og har siden vært en tydelig stemme i bølgen av lev saktere-entusiaster over hele verden. De dekker temaet livsstil, med alt det innebærer av kultur, mat, interiør og arkitektur.

Tydelig inspirert av skandinavisk estetikk og tradisjoner, har de også brukt mye spalteplass på nordiske miljøer. Kanskje ikke så rart da, at de nylig flyttet store deler av staben til København.

Her har de fått de danske arkitektene i Norm Architects med på laget for å konstruere sitt nye galleri og kontor. Forventningene til hva kombinasjonen smakssikre forlagsfolk og renommerte arkitekter kunne få til, var selvfølgelig høye.

Hvis du ser hvordan en av Norm-grunnleggerne, Jonas Bjerre Poulsen, bor, skjønner du greia.

Vi vil påstå at det nye kontoret innfrir.

© Norm Architects

Arbeidsoppgaven var å lage et lokale som både kunne huse et offentlig visningrom og arbeidslokaler for de ansatte. Det skulle være uformelt, elegant og hjemmekoselig.

Kinfolk-grunnleggerne Nathan Williams og Jessica Gray var tett dialog med arkitektene gjennom hele prosessen.

Her ser vi den første delen av lokalet, som vender mot det travle Amager Torv midt i den danske hovedstaden. Tanken er at lokalene skal starte lyst, for så å bli mørkere jo lengre inn du kommer.

Interiøret er minimalistisk og fargepaletten er holdt naturlig, for å samsvare med Kinfolks kjerneverdier. Veggene har japansk inspirasjon, hentet fra den såkalte wabi-sabi-estetikken. Den handler mye om å se det vakre i det uperfekte.

De dype nisjene i veggene er også inspirert av japansk arkitektur.

Ble du nysgjerrig? Bli med hjem til et par som har innredet etter wabi-sabi-filosofien!

Sitte-nisje i veggen på Kinfolk-kontoret i København

© Norm Architects

null

© Norm Architects

null

© Norm Architects

Mottakelsesrommet ble designet for å ligne mer på en stue enn et resepsjonsområde. Derfor har det blitt møblert med runde bord og hyller på veggene.

Kjøkkenet tilhørende kontordelen er laget av røkt eik, og designet av Norm Architects for Reform.

Hold deg oppdatert på nyheter fra design- og arkitekturverdenen – abonnér på vårt nyhetsbrev!

© Norm Architects

Kontordelen har spesialdesignede pulter, også inspirert av japansk arkitektur. Materialet i pultene er dansk Dinesen-eik.

Les mer om kjærlighetsforholdet mellom skandinavisk og japansk estetikk.

Relaterte artikler