BO BEDRE Designpris 2021: Årets Nykommer

Prisen gis til et talent som har gjort seg bemerket og evnet å bryte ut av mengden med sitt arbeid, og som vi har stor tro på for fremtiden.

BO BEDRE Designpris 2021

For trettende år på rad skal vi hylle NORSK DESIGN med brask og bram – og for en post-Covid-fest det skal bli! Vi har samlet troppene, fått skikkelig flinke folk med på laget, og er klare for å gjøre stas på en samlet norsk designbransje.

Vår hovedsamarbeidspartner er OSLO DESIGN FAIR, og Lundhs står, tradisjonen tro, for plakettene i larvikitt som vinnerne får med seg hjem. Vinnerne av BO BEDRE DESIGNPRIS 2021 kåres av en profesjonell, uavhengig jury og avsløres på bo-bedre.no og @bobedrenorge den 1. september.

Prisen for ÅRETS NYKOMMER gis til et talent som har gjort seg bemerket og evnet å bryte ut av mengden med sitt arbeid, og som vi har stor tro på for fremtiden. Se de nominerte her.

Ingrid Bredholdt

Peter Opsviks Variable-stol, slik Ingrid ser den.

Som én av to bak det grensesprengende Oslogalleriet Sorgenfri, fanget Ingrid raskt vår oppmerksomhet. Da hun også inngikk samarbeid med Variér om å redesigne og kle om noen av den norske møbelprodusentens mest ikoniske møbler, var vi solgt. I tillegg har hun utviklet et eget tekstil i samarbeid med Kvadrat. Utdannet motedesigner med eget klesmerke, viser Ingrid at det finnes ingen båser innen design, mote og kunst. Kun kreativitet.

Studio Sløyd

Sløyd-gutta designet en kolleksjon utelukkende i furu.

Vi har kjent gutta i Studio Sløyd en liten stund. Den observante leser vil til og med gjenkjenne dem fra en sak i vår designerprofilserie i fjor. Siden den gang – da var de fremdeles studenter – har de fått noen møbler fra Furuhelvetekolleksjonen sin i produksjon, og flere er på vei. Det ærlige, monomateriale uttrykket i studioets design er interessant, og rører ved noe primitivt og naivt. Vi er nysgjerrige på hvilket materiale de tar for seg neste gang, og har store forventninger til guttas fremtidige produksjon

Julia K. Persson

Installasjonen Skamvrån (2019) er et fullstørrelse baderom utført i keramikk og voks.

Svenske Julia har en bachelorgrad i arkitektur, er utdannet keramiker og tar for tiden en mastergrad i materialbasert kunst ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun jobber med keramikk i liten og stor skala fra bordvaser til – jepp – 1:1 størrelse baderom. Sistnevnte er riktignok en kunstinstallasjon. Julia har et spennende formspråk og ditto materialuttrykk som vi gleder oss til å se mer av.