6 lampenyheter vi ønsker oss nå

Oppgrader hjemmet ditt med godt lys og design denne sesongen. Her er lampene vi drømmer om nå.

Tangelo-lampeskærmen fra Sika
© Sika

Effektfull belysning

Sika introduserer Tangelo-lampeskjermen i størrelse large. Lampeserien er utviklet av den australske designeren Darcy Clarke, som er påvirket av naturen og tradisjonelle veveteknikker. De håndvevde skjermene er fremstilt av bærekraftig rotting.

Den nye størrelsen kommer i salg denne våren, og lampeskjermen kommer da i fire forskjellige størrelser fra 24 til 62 cm. Fra 666 kr.

Finn skjermene her

EK61 Opal Pendant fra Carl Hansen & Søn
© Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn lanserer EK61 Opal Pendant, designet i 1961 av Esben Klint, sønn av den verdenskjente arkitekt Kaare Klint.

Den klassiske lampen har aldri tidligere vært i produksjon, da den på daværende tidspunkt var for komplisert å fremstille.

Den munnblåste lampen har en plissert, superelliptisk form med et markant topp- og bunnstykke i eiketre.

Fås i tre størrelser fra ca 3000 kr.

Kremhvit nyhet

Nå lanseres Eiffel Light lampen fra Frama i en lekker kremhvit farge. Lampeserien er designet av designduoen Køyer-Sætter-Lassen, og gjenspeiler balansen mellom form og konstruksjon. Lampene er tilgjengelige i to størrelser og tre forskjellige versjoner. Fra 7615 kr, Frama Cph.

Acorn floor lamp fra Northern
© Northern

Northern utvider

Northern utvider deres Acorn-serie med en gulvlampe designet av Atle Tveit. Lampen kommer i sort og hvit og står som et grafisk, høyreist statement. Inspirasjonen til skjermen har designeren hentet i naturen, og man gjenkjenner kanskje formen fra toppen av en eikenøtt.

Du finner den her

LE KLINT Model 172 Medium af Poul Christiansen
© LE KLINT

En klassiker fyller rundt år

Sinus-lampen med nummeret 172 fra Le Klint runder et halvt århundre.

Den ikoniske lampen, som er designet av Poul Christiansen, markerte ikke bare starten på et livslangt samarbeid mellom produsent og designer, lampen introduserte også en helt ny foldeteknikk hvor de rette vinklene ble skiftet ut med bølger basert på sinuskurver.

Den organisk formede pendelen feires med en jubileumsutgave med messingoppheng og stoffledning.

Fås i to størrelser fra 4295 kr., finn lampen her

Inspirert av skogens avskygninger og lys

Silva er en hyllest til skjønnheten og varmen til treets naturlige materialitet og fibre. Lampen er designet av den norske møbeldesigneren Vilde Hagelund, som i januar 2020 ble overrakt DOGA Newcomer Award og kåret til en av verdens mest lovende unge designtalenter av Wallpaper*. Silva-lampen vil lanseres i september 2022 av West Elm. Pris er ennå ikke satt.

LES OGSÅ