Fra trend til klassiker: her er 6 varianter av den populære rispapirlampen

Rispapirlampen har for lengst gått fra trend til klassiker, og de fine lampene i papir har funnet sin vei til nordmenns hjem og hjerter. Vi gir deg 6 forskjellige forslag på rispapirlampen her.

Rispapir

Lampene i rispapir har kommet for å bli. De skaper en fantastisk atmosfære og kan brukes både ute og inne, alene eller flere sammen. Rispapirlampen kan anskaffes for en billig penge, men kommer også i dyre utgaver fra eksklusive brands.

Bruk rispapirlampen over spisebordet, i det hyggelige hjørnet i stuen, på soverommet eller lag en sky av rispapir på barneværelset. Det er mange muligheter.

Hvis du er i det kreative hjørnet kan du bekle en billig rispapirlampe med tørkede blomster, male den med polkadotter eller binde et stykke mønstret stoff rundt den.

Her får du 6 forslag på din neste rispapirlampe.

Klassisk rispapirlampe fra HAY

En klassisk og enkel rispapirlampe som du kanskje husker fra ditt eget barnerom. Denne lampen fra HAY fås i tre forskjellige størrelser og kan brukes over spisebordet såvel som i entreen. Hvis du for alvor vil la lampen komme til sin rett, kan du henge den opp foran en farget vegg. Du kan også piffe opp lampens uttrykk ved å bruke en farget ledning.

Rice Paper Shade, fra 269 kr., Hay.

Rispapirlampe i japansk look fra &tradition
© &Tradition

Rispapirlampe med en unik vri

Særdeles vakker og dekorativ rispapirlampe fra &Tradition. Lampen finnes i forskjellige varianter, men felles for dem alle er den sortbeisede eiketrerammen som gir lampene et helt unikt uttrykk. Bruk lampen alene eller kombiner de forskjellige variantene og heng dem opp i klynger for å skape det helt riktige uttrykket.

Formakami pendant JH5, &tradition.

Akari rispapirlampe på ben fra Vitra
© Vitra

Rispapirlampe nå med ben

Gulvlampe i rispapir designet av Japansk-Amerikanske Isamu Noguchi for Vitra. Rispapiret bidrar til et varmt og mykt lys, og gjør den ellers fyldige lampen lett og enkel. Lampen vil spre hygge i både stue og soverom.

Akari 10A, 7.550 kr., Vitra.

Kantet rispapirlampe hænger over sofabord

Bidar rispapirlampe fra House Doctor

© House Doctor

Perfekt over sofabordet

Denne fine lampen fra House Doctor passer perfekt over sofabordet. Den kan også brukes på barnerommet eller i entreen. Rispapiret bidrar til et mykt og naturlig lys. Lampen skiller seg ut med dens estetisk og unike form, og kan med dens enkle design henges opp hvor som helst boligen.

Bidar lampeskjerm, House Doctor.

Rispapirlampe med sart dekoration fra IKEA
© Ikea

Flotte former fra Ikea

Med denne lampen kan du skape en hyggelig stemning i hjemmet ditt. Den pæreformede rispapirlampen gir et dekorativt lys og kan brukes overalt i hjemmet. Du kan sette ditt personlige preg på lampen ved å kombinere lampeskjermen med fargede ledninger etter eget valg.

RISBYN Taklampeskjerm, 349 kr., Ikea.

Rispapirlampe med japansk uttrykk

De vakre rispapirlampene fra &tradition er ikke til å komme utenom når vi snakker om rispapir. Noen ville kanskje argumentere for at de kan tilskrives en del av æren for rispapirlampenes renessanse.

Formakami-lampen kommer i tre forskjellige varianter, men felles for dem alle er den sortbeisede eiketresramme som gir lampene et helt unikt uttrykk. Bruk lampen alene, eller kombiner de forskjellige variantene, og heng dem opp i grupper for å skape det helt riktige uttrykket.