© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Leiligheten i Oslo ble redesignet for å passe familiens behov

Ved hjelp av smarte arealeffektive valg og en dyktig interiørarkitekt har familien bygget om leiligheten på Løren til et personlig hjem for familien på fem.

I et nybygg på Løren bor Hege Rooth Olbergsveen sammen med familien i en leilighet på 103 kvadratmeter. Beliggenheten gir nærhet til marka og byen; to viktige kvaliteter for barnefamilien. Leiligheten ligger på bakkeplan og har egen hage og terrasse som fungerer som en forlengelse av leiligheten. Her kan barna løpe fritt inn og ut.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Den lyseblå fargen på veggen fanger opp tonene i gulvteppet fra Volver Studios. Sofabordet er fra Gubi. Den grå sofaen fra Eilersen gir stuen et minimalistisk preg. Det organiske fatet i eik er designet av Oslo Aula.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Spisebordet i marmor har familien designet sammen med en interiørarkitekt. Bordplaten er håndplukket fra en låve i Belgia, og når lyset treffer marmoren oppstår det et vakkert gjenskinn.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Spisebordet i marmor har familien designet sammen med en interiørarkitekt. Bordplaten er håndplukket fra en låve i Belgia, og når lyset treffer marmoren oppstår det et vakkert gjenskinn.

Interiørarkitekt satt på saken

Opprinnelig hadde leiligheten tre soverom, men etterhvert som barna ble større fikk familien behov for et ekstra soverom. I stedet for å flytte valgte familien å gjøre om boligen slik at at de kunne få mer plass, og til jobben hentet de inn interiørarkitekt Renate Alexandersen fra Alex Ark som redesignet den homogene leiligheten til en leilighet som både er arealeffektiv og velkomponert, utført i solide materialer med detaljert håndverk.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Det integrerte sittemøbelet bidrar til at det skapes ulike soner i det åpne rommet. Det er her minstemann liker og stå når hun hjelper til med matlagingen som foregår på kjøkkenøya. De skreddersydde putene i konjakkfarget skinn skaper et lunt og stilrent uttrykk. Bak den spesialbydge hyllen med blå skyvedør skjuler det seg en tv.

Les også:

Ulike soner

Det første som ble gjort var å rive veggen mellom kjøkken og stue slik at det ble skapt en åpen planløsning. Den eksisterende peisen er utvidet med en integrert sittesone som nærmest flyter ut i rommet og skaper et dynamisk sted hvor familien kan være sammen. For Hege handlet det om å få plass til familiens behov på begrenset areal.

– Jeg synes det er spennende å utfordre hva en leilighet er og kan. Jeg tror ikke på at man er nødt til å flytte inn i et rekkehus for å oppnå ønsket bokvalitet for en barnefamilie. Det har vært et aktivt valg å forsøke og klare seg med det arealet vi allerede har.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Glassveggen gir god romfølelse og lys. De tunge, mørke gardinene tilfører et lunt og luksuriøst uttrykk sammen med det okerfargede sengetøyet.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Det blå feltet på veggen gir en illusjon av en sengegavl og er et gjentagende element i leiligheten. Den lune blåfargen er både beroligende og behagelig til soverommet. Vegglampen Rubn volume 2 Wall er fra Eske Interiør.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Det blå feltet på veggen gir en illusjon av en sengegavl og er et gjentagende element i leiligheten. Den lune blåfargen er både beroligende og behagelig til soverommet. Vegglampen Rubn volume 2 Wall er fra Eske Interiør.

Gjenbruk av materialer

Hege er opptatt av bærekraft, og i renoveringen har hun forsøkt å bevare mest mulig av de eksisterende komponentene i leiligheten. Den gamle kjøkkeninnredningen fra HTH er gjenbrukt, men har fått nye fronter bekledd med eik som fanger opp de konjakkfargede putene ved spisebordet og i stuen. Den sorte benkeplaten på kjøkkenet er laget i marmor og skaper en fin konstrast til den integrerte hyllen i stuen.

Les også:

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Et smalt bord gjør det mulig å ha en liten arbeidsplass for de minste. Den grå bordplaten i fanger opp tonene fra stuens integrerte sittesone og er med på å skape et helhetlig utrykk i leiligheten.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Høye skap gir god romfølelse og utnyttelse av plass. De smale skapdørene er bekledd med fronter laget av møbelsnekker og malt i fargen Blushing peach fra Jotun. De sorte knottene er et gjennomgående element i leiligheten.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Høye skap gir god romfølelse og utnyttelse av plass. De smale skapdørene er bekledd med fronter laget av møbelsnekker og malt i fargen Blushing peach fra Jotun. De sorte knottene er et gjennomgående element i leiligheten.

Gjenbruk av materialer

Flisene over kjøkkenbenken fra Mutina har Hege bevart fra et tidligere kjøkken. De tilfører et personlig preg til rommet.

– De nye overflatene og teksturene er tilpasset det vi allerede eide. Vi er opptatt av å kjøpe godt og solid håndverk. Når vi tilfører noe nytt er målet at det skal vare for evig.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

Under den integrerte sofaen sofaen har familien fått spesiallaget skuffer av møbelsnekker Sigmund Fossum. Stigen i heltre er malt i samme farge som frontene og fullfører stilen.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

En plassbygd seng med oppbevaring og arbeidsplass under er både arealeffektivt og morsomt for de små. Multimøbelet er tegnet av interiørarkitekt og bygget av grovsnekker.

© Foto: Anne Bråtveit / Styling: Silje Aune Eriksen

En plassbygd seng med oppbevaring og arbeidsplass under er både arealeffektivt og morsomt for de små. Multimøbelet er tegnet av interiørarkitekt og bygget av grovsnekker.

Les også: