
Bli med inn i kunsterhjemmet som er i konstant forandring
Kunstner Patricia Perales Garcia og arkitekt Gustav Kragh-Jacobsen bor i en liten leilighet med datteren Gala. Deres respektive kunstneriske arbeid smelter sammen både i hverdagen og leiligheten, og hjemmet er som et lerret som hele tiden får nye former og farger.
Av– Jobben vår blir en del av møblementet
Lyset flommer inn i den lille leiligheten og gjør at den slett ikke virker så liten. Ser man på all kunsten og de mange personlige eiendelene som er samlet over generasjoner, gir boligen inntrykk av å være større enn de fire veggene tilsier.
Og apropos vegger, så er mange av dem fjernet for å lage et stort oppholdsrom med kjøkken, spisestue og stue, og her strømmer lyset fritt inn fra alle kanter. Dette er Gustav Kragh-Jacobsens verk, han er arkitekt og driver kontoret Relieff sammen med kollegaen Erlend Lindstad. Patricia Perales Garcia, som er gift med Gunnar, har også sagt sitt preg på boligen. Som kunstner lager hun alt fra malerier til keramikk og tekstiler, og arbeidene hennes kan sees overalt i hjemmet. Parets visuelle bakgrunn og sans for estetikk kommer tydelig frem i hver kvadratmeter i leiligheten.
– Vi foretrekker ofte det samme når det gjelder både farger, gjenstander, detaljer og materialer – heldigvis. Det vises i arbeidet vårt som henholdsvis arkitekt og kunstner, og i hjemmet vårt, som inneholder mange ting tross sin beskjedne størrelse. Vi jobber av og til hjemmefra, og da hender det ofte at vi henger skisser på veggen eller at det havner en pappmodell på spisebordet. Det har liksom blitt en del av møblementet og skaper et kontrollert, men deilig kreativt rot som vi liker. I tillegg til at vi omgir oss med Patricias kunst, har vi også mange tekstiler i leiligheten som hun har samlet gjennom årene. De har blitt til hjemmesydde gardiner, sengeteppe og til og med oppvaskkluter, og alle har en historie. Min innflytelse ser man derimot i rominndelingen, bildene på veggen, bøkene og møbleringen. Jeg kommer fra en familie som alltid har hatt øye for kvalitet og god design, men som aldri har foretrukket det minimalistiske. Det har gått i arv, sier Gustav.