© Krista Keltanen/Living Inside

Fra trehus til James Bond-inspirert luksushjem

James Bond med et snev av hippie, lød bestillingen. Fire år senere stod luksusboligen klar - og arktitekten har virkelig levert.

Stuen i den finske villaen er sparsommelig møblert for å stjele minst mulig av oppmerksomheten fra utsikten gjennom de store vinduene - selv om det er vanskelig å ta blikket fra de skulpturelle Bubble-pendlene fra Saas Instruments. Sofaen har fått et eksklusivt løft med nytt trekk i grønn velur, mens gulvteppet fra Carpet Vista rammer inn loungesonen i det åpne rommet. Maleriet er av finske Manuela Bosco.

Et trehus med muligheter

Det er cirka 15 år siden paret, nå i 40-årene, brukte fritiden sin på å lese leilighetsannonser og gå på visninger. Det ble en hobby.

– Den gangen bodde vi i et funkishus nord i Helsinki. Et romantisk trehus føltes som en fremmed idé. Men så skjedde det, vi kjøpte et trehus fra 50-tallet som var blitt pusset opp i 1979. Vi forelsket oss i eiendommen og alle mulighetene, forteller eierne.

Bibliotek
© Krista Keltanen/Living Inside
Bibliotektet i forlengelse av stuen
© Krista Keltanen/Living Inside

I biblioteket i forlengelse av stuen bryter de svarte, arkitekttegnede hyllene med de ellers hvite flatene. Slik skapes en lun, skjermet følelse, som inviterer til behagelige lesestunder.

Veien til drømmehuset

Paret flyttet til sitt nye hjem i Kirkkonummi, en halvtimes kjøretur utenfor Helsinki, og ga seg i kast med en omfattende oppussing. Samtidig syslet de med ideen om å gjøre hjemmet større eller kanskje bygge noe helt nytt.

Ti år gikk. Etter å ha lest en artikkel om arkitekt Joanna Maury skjønte de at tiden var inne.

– Vi møtte Joanna i 2012. Det ble starten på prosjektet, hvor vi bestemte oss for å bygge et nytt hus på eiendommen. I begynnelsen føltes det sprøtt å skulle rive et nylig oppusset hus, men det var den eneste fornuftige veien til drømmen vår. Det tok to år å planlegge prosjektet og to år å bygge huset, som sto ferdig høsten 2016, sier paret.

© Krista Keltanen/Living Inside

Villaen, også kalt K House, er designet av arkitekt Joanna Maury.

Hippie møter 007

I dag bor de sammen med datteren deres i sitt nye luksushjem på 354 kvadratmeter.

Når man kjører inn i gårdsrommet fremstår huset lukket, og wow-følelsen blir dermed ekstra sterk når man trår inn i det store, åpne hjemmet, hvor digre vinduer rammer inn en fantastisk sjøutsikt. Materialer i stein, tre og messing setter en eksklusiv spiss på helheten.

– Vi ville skape en stil som minnet om James Bond-filmene fra 60-tallet med et hint av hippie, forteller eierne.

Mission accomplished, kan man vel si!

© Krista Keltanen/Living Inside
Delikat barløsning
© Krista Keltanen/Living Inside

Trappen leder ned til beboernes favorittrom, saunaen. Gulv i granitt og vegger i tre gir en jordnær og eksklusiv atmosfære, med stemningsfull belysning fra Tube-lamper av Esa Vesmanen for Saas Instruments. // Den delikate barløsningen er som hentet ut av en Bond-film. Eierens småbilsamling har også fått plass i en spesiallaget og svært dekorativ hylleløsning.

Les også: 9 superstilige trapper

Svarte fronter på kjøkkenet
© Krista Keltanen/Living Inside

De ulike kjøkkenfunksjonene er skjult bak de svarte frontene - som her, hvor vasken har fått plass i en nydelig, kontrasterende skapløsning fra Timbermeister.

© Krista Keltanen/Living Inside

I forlengelse av allrommet ligger en stor terrasse omgitt av frodig natur. Uterommet er nesten som et hus i huset, med både stue, utekjøkken, spiseplass og peis fra Focus. Diamond-stolene er av Harry Bertoia for Knoll.

© Krista Keltanen/Living Inside
© Krista Keltanen/Living Inside

Med stramme, minimalistiske flater er det svarte kjøkkenet fra Smallbone en eksklusiv komponent i det åpne allrommet - en stor kontrast, som likevel oppleves integrert.

Les også: Tre gode grunner til å velge marmor på kjøkkenet

© Krista Keltanen/Living Inside

Tenk å våkne opp til denne utsikten! Vindusveggen fra soverommet fortsetter via en glassdør og videre inn på det luksuriøse badet.

© Krista Keltanen/Living Inside

Badet har marmorkledde vegger og en spesiallaget vask i stein. Man kan jo drømme...