Deilig, dempet høytidsstemning

Julen behøver ikke ta overhånd i hjemmet. La årets pynt være deilig diskré!

Deilige diskré farger
© House of pictures
Hos Caroline og Thomas har juletreet i stuen fått hedersplass i karnappet, pyntet i tråd med husets øvrige stil – enkelt, klassisk og med få farger. Når de pynter til jul, hopper de galant over dorullnisser og røde hjerter til fordel for en naturlig og dempet høytidsstemning med kongler, lys og juletrær. Mange juletrær. Paret la sin elsk på en arkitekttegnet funkisvilla fra 1933 utenfor København, like ved Bellevue strand og Arne Jacobsens ikoniske badefasiliteter.

Moderne og hjemmelaget
© House of pictures
En hjemmelaget uro av svarte papir-stjerner skaper diskré julestemning i døråpningen. Fravær av overskap gir en avslappet stuefølelse i kjøkkenet, hvor den mørke innredningen fra Kvik gir tyngde til det lyse interiøret. Over benken henger PH-lamper i høyglans på rekke, mens en PH Kongle-pendel har fått plass over spisebordet. Lampene er designet av Poul Henningsen for Louis Poulsen.
Adventstaken på spise­ bordet består av fire kubbelys på et enkelt jernfat omringet av svibler og kongler. Mathilde på 14 har brettet de små origamijuletrærne. – Hjemmet vårt er enkelt innredet uten for mye nips. Vi pynter til jul i samme ånd, diskré og litt beskjedent. Man skal lete litt for å finne julen hjemme hos oss, forteller Caroline leende.

Samlingspunkt
© House of pictures
Tradisjonelt går grensen ved ett juletre, men hvorfor ikke pynte med flere? Fyll rom og flater med små og store barnålsvarianter for diskré julestemning og deilig duft! Den svarte peisen i art deco-stil er pusset opp og fungerer ikke bare som familiens lune samlingspunkt i juletiden, men er også selve blikkfanget i den lyse stuen.

Alternativ juletre
© House of pictures
En skulpturell gren er blitt til et julekunstverk i stuen, pyntet med gyllen dekor og lyse silkesløyfer. God idé til alternativt juletre! Under står gavene klare til jul.

Prøv deg frem med flere juletrær
© House of pictures
Et lite grantre i en stor flettekurv sørger for en dempet, naturlig julestemning, og hindrer samtidig at absolutt alle nålene havner på gulvet!