Sjokoladekake med pærer © John Bendtsen

Sjokoladekake med pærer

Pynt gjerne med hjemmelagde marsipanpærer.

Som stilk klippes biter av en renset vaniljestang.

smør 50 g
egg 4 stykk store, L/XL
sukker 160 g
mel 4 ss
kakaopulver 4 ss
kanel 1 ts, støtt
mandler 100 g, ikke skåldede og
grov malt
ildfast form eller springform 24 cm, kledd med bakepapir

Fyll
pærer 6–7 stykk
vann 1 liter
sukker 150 g
sitron skiver av 1 stykk

Pynt
aprikosmarmelade 2 ss
sjokolade 2 ss, revet, 70 %

Til fyllet skrelles pærene som halveres og trekker 6–10 minutter i lake av 1 liter vann, 150 g sukker og skiver av 1 sitron. Smelt smør, og del eggene. Pisk hvitene nesten stive, tilsett halvparten av sukkeret,
og pisk massen helt stiv.

Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til en tykk krem. Rør i smør, vend inn mandler og marengsskum, sikt mel med kakaopulver og kanel over, og vend alt forsiktig sammen. Hell deigen i formen, legg de avdryppede pærene på, og stek kaken i den 190° varme ovnen i ca. 40 minutter.

Prøvestikk kaken med en nål om den er ferdig, det skal ikke henge våt deig på nålen når den
trekkes opp. Pensle pærene som stikker opp av deigen, med varm marmelade. Dryss revet sjokolade over kaken.