© Colourbox

Genialt matlagingstriks: Slik unngår du å kaste bort en hel sitron for å få en liten skvett sitronsaft

Det finnes noen ingredienser man ikke kan klare seg uten. En av dem er sitron. Den syrlige frukten brukes både i mat og drikke, men den kan være litt utfordrende å jobbe med. Inntil nå. Her er et genialt knep som gjør det enkelt å lage sitronsaft.

Det finnes sitronsaft på flaske. Og det finnes sitronsaft fra frukten.

Og selv om førstnevnte på mange måter er et smartere alternativ, kan smaken ikke måle seg med den friske sitronfrukten.

Men hva med de fettete fingrene, benkeplaten i marmor eller risikoen for å få saft i øynene tenker du kanskje.

Vel, det finnes en løsning på det!

Alt du trenger er en sitron og en kjøttnål.

Massér, stikk hull, press

Dette trikset er både smart og enkelt.

Massér sitronen, stikk hull i bunnen med kjøttnålen din og vri den rundt. Deretter kan du presse ut den ferske saften på nøyaktig samme måte som du ellers ville ha gjort det fra en flaske.

Bare med enda bedre smak!

På Instagram har trikset spredt seg, og engasjerte brukere deler flere tips for å forbedre metoden: Gi sitronen noen runder på bordet eller varm den i mikrobølgeovnen i 10 sekunder før du prikker hull. Da skal saften være enda enklere å presse ut.

Se metoden nedenfor:

LES OGSÅ