Saltet laks
© bo-bedre.no

Saltet laks med agurk og tahin

Lekker laks som en lett forrett. Til 4 personer.

Laksefilet fersk, uten skinn 100 g
Fint salt 1½ ts
Sukker ½ ts
Pepper svart, nykvernet ½ ts
Agurk 1 stykk
Helmelk 1½ dl
Tahin (sesampasta) 1 ts
Salt grovt ½ ts
Olivenolje 1 ss
Mandler 2 ss, grovhakkede, ristede og skoldede
Gressløk fersk ½ bunt

• Rens laksestykkene for eventuelle skinn – og benrester. Gni dem god inn med en blanding av salt, sukker og pepper. Pakk den krydrede fisken inn i plastfolie, og legg den i kjøleskapet i 6 – 12 timer.
• Skrell agurken, og fjern kjernen med en teskje. Skjær agurken i skiver og laksen i mindre biter.
• Kok opp melk, tahin og salt i en liten tykkbunnet kjele, og bruk en stavmikser eller melkeskummer til å blende det sammen til et delikat skum.
• Ved serveringen, fordel agurk, laks og mandler i bunnen av fi re glass. Hell over litt god olivenolje, og dander med gressløkstilker og skummet tahin.